Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Νέα μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2016 Ράβουν κοστούμι στο λαό και την ίδια ώρα προσπαθούν να τον αποκοιμίσουν με προπαγάνδα για «ανάπτυξη»

Τρίτη 14 Μαίου 2013
'Τα μέτρα θα είναι χωρίς τελειωμό, αν οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν ανατρέψουν τη μήτρα που τα γεννάει"
Η επίθεση του εγχώριου κεφαλαίου και των διεθνών πιστωτών σε βάρος του λαού, όχι μόνο δε θα ανακοπεί, αλλά τα επόμενα χρόνια θα ενταθεί... περαιτέρω. Αυτό επιβεβαιώνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, η οποία δόθηκε χτες στη δημοσιότητα και η οποία ρητά αναφέρει ότι τη διετία 2015 - 2016 θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα ίσα με το 4% του ΑΕΠ της χώρας (1,8% το 2015 και 2,2% το 2016), προκειμένου να καλυφθεί το «δημοσιονομικό κενό» της αναφερόμενης διετίας.Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει νέα μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να προσδιοριστούν και να εξειδικευτούν το ερχόμενο Φθινόπωρο, και θα στραφούν κυρίως προς την πλευρά των δαπανών, εκτός των δαπανών για τόκους. Με λίγα λόγια, έρχονται νέες μεγάλες περικοπές σε μισθούς των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και συντάξεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε επιχορηγήσεις προς τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Ηδη, έχουν αρχίσει οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές, από την πλευρά της συγκυβέρνησης, για νέες μειώσεις των συντάξεων, πρώτα με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, η οποία προέβλεπε μείωση των συντάξεων των ελεύθερων επαγγελματιών κατά 35%, για να ακολουθήσει η έκθεση της Βουλής, η οποία «τεκμηριώνει» γιατί τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει νέα μείωση όλων γενικώς των συντάξεων.
Σύμφωνα πάντα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2014 θα υπάρξει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ ως τετελεσμένο γεγονός θεωρείται και η αύξηση της φορολογίας των πετρελαιοειδών (πετρέλαιο θέρμανσης). Δεν υπάρχει, ακόμα, η παραμικρή αναφορά στα περί μείωσης του ΦΠΑ της εστίαση -που τόσο θόρυβο έκανε η κυβερνητική προπαγάνδα- για να αποδειχθεί, ότι ο όλος κουρνιαχτός που σηκώθηκε, δεν αποσκοπούσε, παρά μόνο στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Αποκαλύπτεται, επίσης, ότι η κυβερνητική προπαγάνδα για επικείμενη ανάπτυξης και «επανεκκίνηση» της οικονομίας, δεν είναι παρά το «παραισθησιογόνο» για την παραπλάνηση του λαού, ενόψει της νέας καταιγίδας μέτρων. Η ίδια η έκθεση, άλλωστε, διαψεύδει τα περί «ανάπτυξης» και «επανεκκίνησης» της οικονομίας, με την επισήμανση ότι «η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προσκρούει στο πολύ σκληρό δημοσιονομικό πακέτο του 2013, αλλά και στην πολύ αδύναμη οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη».
Συνεδρίασε το Γιούρογκρουπ
Η εκταμίευση της «διπλής δόσης» για το Α' και Β' τρίμηνο του 2013, συνολικού ύψους 7,2 ευρώ, ενέκριναν στη χτεσινή συνεδρίαση οι υπουργοί Οικονομίας της Ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ). Η απόφαση είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών, συγκεκριμένα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου για την αποπληρωμή «ακούρευτων» κρατικών ομολόγων ύψους 5,6 δισ. ευρώ, τα οποία λήγουν στις 20 Μάη. Στις 31 Μάη αναμένεται η συνεδρίαση του ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης ύψους 1,8 δισ. ευρώ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: