Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η Χαμάς καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Συρίας

Η Χαμάς καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Συρίας
Τετάρτη 08 Μαίου 2013
Η κυβέρνηση του ισλαμιστικού κινήματος Χάμας στη Γάζα καταδίκασε την Τρίτη την «σιωνιστική επίθεση» κατά της Συρίας και κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο να αναλάβει δράση ώστε να αποτραπεί επανάληψή της.
«Η κυβέρνηση καταγγέλλει την... επίθεση των (ισραηλινών) δυνάμεων κατοχής κατά της Συρίας. Πρόκειται για μία σοβαρή ανάμειξη που απαιτεί το (αραβικό κι ισλαμικό) έθνος να υψώσουν το ανάστημά τους και να αναλάβουν την κατάλληλη δράση για να την αντιμετωπίσουν», ανακοίνωσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ισμαήλ Χανίγια στην ανακοίνωσή της.

«Απορρίπτουμε πλήρως κάθε σιωνιστική επίθεση κατά της Συρίας, ή οποιασδήποτε άλλης αραβικής κι ισλαμιστικής χώρας, όποιες κι εάν είναι οι προφάσεις του (ισραηλινού) κατακτητή για να δικαιολογήσει τα εγκλήματά του», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Χάμας καλεί τον Αραβικό Σύνδεσμο «να δράσει με σθένος και με ενότητα προκειμένου να εμποδίσει τον κατακτητή να προβεί στην παραμικρότερη επίθεση».

Επιπλέον, η αστυνομία της Χάμας επενέβη για να απομακρύνει σήμερα το απόγευμα διαδηλωτές που συμμετείχαν σε κινητοποίηση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) στο Χαν Γιούνες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία. Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Μετώπου Νασράλα Τζαρχούν.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: