Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Επαναλαμβάνεται η δίκη Τσοχατζόπουλου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZtcNro0TmaW345GVR4UIiPsAv_hn8yP8bK34BE_z1zQYX4HpQOdJG0SrlX_Rm6jSTZ31dBoz1g5XXSYJ4DNhRwL1SFUiEj1r_4qGgIWKSXToR3SRjNbcht-d-99_Q4LuokPDX5qmcfGdj/s1600/%CE%86%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%A4%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-576x342.jpg 
Τετάρτη 08 Μαίου 2013
Ξαναρχίζει το πρωί της Τετάρτης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η πολύκροτη δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα εκατομμυρίων ευρώ που..
προέρχονταν από τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Στο εδώλιο θα βρεθούν ακόμη η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, μαζί με άλλα 26 άτομα.
Η ακροαματική διαδικασία που είχε διακοπεί την Παρασκευή, 26 Απριλίου, αναμένεται να συνεχιστεί με καταθέσεις μαρτύρων.
Ωστόσο, με την έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να ασκήσουν ενστάσεις, θέτοντας θέμα παραγραφής της κατηγορίας της δωροληψίας και κατ’ επέκταση και του ξεπλύματος «βρόμικου» χρήματος.
Από την άλλη πλευρά, η πολιτική αγωγή υποστηρίζει ότι το αδίκημα είναι διαρκές και όχι στιγμιαίο. Δηλαδή, παραμένει όσο ο κατηγορούμενους εξακολουθεί να είναι κάτοχος των προϊόντων της παράνομης δραστηριότητας (ακίνητα, τραπεζικοί λογαριασμοί κ.ά.).
Εάν, πάντως, αποδειχθούν οι παραπάνω κατηγορίες, θα επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια.
«Αρνούμαι κατηγορηματικά και απόλυτα το κατηγορητήριο, με το οποίο επιχειρείται συστηματικά να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μία παράνομη εγκληματική οργάνωση, μια συμμορία, που έχει σκοπό να ξεπλύνει μαύρο χρήμα και ότι δήθεν πίσω από αυτήν κρύβεται ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, που επί έξι χρόνια κάναμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τη χώρα» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Τα σχέδια της υπεράσπισης «χαλάει» ο Νίκος Ζήγρας. Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος που όχι μόνο έχει αποδεχθεί την ενοχή του, αλλά υπέδειξε ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης, τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: