Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο Σαμαράς στο δρόμο του μεταξιού Στην αποστολή συμμετέχουν 50 και πλέον Έλληνες επιχειρηματίες

Ο Σαμαράς στο δρόμο του μεταξιού
Τετάρτη 08 Μαίου 2013
Στο ταξίδι στην Κίνα που θα κάνει την επόμενη εβδομάδα εστιάζει την προσοχή του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την επιστροφή από τις μίνι πασχαλινές διακοπές.
Ο κ. Σαμαράς είναι καλεσμένος του... πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας και θα βρίσκεται στην Κίνα από τις 15 μέχρι τις 19 Μαΐου.
Ήδη η κυβέρνηση επιχειρεί να συνδέσει την επίσκεψη με την σταθεροποίηση της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων που σύμφωνα με τους αξιωματούχους θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα συμβάλλουν στην δημιουργία θέσεων εργασίας των 400 ευρώ μετά την πλήρη διάλυση του εργασιακού καθεστώτος στην χώρα μας.
Οι Κινέζοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το “Ελ. Βενιζέλος” και περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια, για τους σιδηροδρόμους και για την ακίνητης περιουσία που θα βγάλει στο σφυρί το ελληνικό δημόσιο μετά την πτώση των τιμών.
Κυβερνητικός παράγοντας έλεγε ότι μετά την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στην χώρα μας και εφόσον πέσει και το τελευταίο ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, η Κίνα μπορεί να αποτελεί πρότυπο και για εισαγωγή τεχνογνωσίας καθώς παρά την μικρή κάμψη που εμφάνισε συνεχίζει να αναπτύσσεται με εκπληκτικούς ρυθμούς.
Πάντως η κυβέρνηση ελπίζει στην προσέλκυση κινεζικών κεφαλαίων και στην ανάπτυξη των τουριστικών σχέσεων καθώς αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς η μεσαία τάξη της Κίνας που ταξιδεύει ανά τον κόσμο ξοδεύοντας.
Για την προετοιμασία της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε χθες μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη του υφυπουργού Νότη Μηταράκη και των συμβούλων του πρωθυπουργού.
Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται διατεθειμένος να μην αφήσει τίποτε στην τύχη.
Εκτός από την επίσημη κυβερνητική αποστολή τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στο ταξίδι τους περί τους 50 επιχειρηματίες οι οποίοι είτε ήδη δραστηριοποιούνται είτε επιθυμούν να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις στην Κίνα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης προβλέπονται δύο συμβούλια Κινέζων και Ελλήνων επιχειρηματιών στο Πεκίνο και στην Σαγκάη.
Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο της καλλιέργειας αισιοδοξίας στο εσωτερικό της χώρας η κυβέρνηση εκτιμά ως θετική την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ωστόσο όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός αφού οι θυσίες θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι να επέλθει η πλήρης σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: