Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Κτηνωδία: Σύρος αντάρτης τρώει την καρδιά στρατιώτη Σοκ προκαλούν τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία


Τετάρτη 15 Μαίου 2013

Κτηνωδία: Σύρος αντάρτης τρώει την καρδιά στρατιώτη
Σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει προκαλέσει το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται αντάρτης να αφαιρεί την καρδιά ενός Σύριου στρατιώτη και να τρώει κομμάτι της.
Το Παρατηρητήριο...
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει ταυτοποιήσει τον αντάρτη ως τον Αμπού Σακάρ, ο οποίος είναι γνωστός και κατάγεται από την πόλη Χομς. Παράλληλα τόνισε πως η πράξη του αποτελεί έγκλημα πολέμου. Η αντιπολίτευση της Συρίας από την πλευρά της τόνισε πως ο Σακάρ θα πρέπει να περάσει από δίκη.
Στο βίντεο το οποίο προς το παρόν δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει κανείς ανεξάρτητα, φέρεται ο αντάρτης να κόβει την καρδιά του στρατιώτη. «Ορκίζομαι στο θεό πως θα φάω όλες τις καρδιές και τα συκώτια σας, εσάς στρατιώτες του Άσαντ του σκύλου» λέει ο αντάρτης αναφερόμενος στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και στο στρατό του.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λέει πως ο Αμπού Σακάρ είναι ο ηγέτης μιας ομάδας που ονομάζεται Ανεξάρτητη Ταξιαρχία του Ομάρ αλ Φαρούκ.
"Ο ακρωτηριασμός των νεκρών σωμάτων του εχθρού συνιστά έγκλημα πολέμου. Αυτό όμως που είναι εξίσου σοβαρό είναι η θρησκευτική ρητορική και η βία" δήλωσε στο Ρόιτερς ο Πίτερ Μπουκαέρτ σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων. Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πάντως τονίζει πως αμφότεροι οι μαχόμενοι στο συριακό μέτωπο οφείλουν να ξέρουν πως δεν υπάρχει ατιμωρησία όταν τελούνται εγκλήματα πολέμου και πως θα τεθούν ενώπιον του νόμου. Ακόμη ο μη κυβερνητικός οργανισμός λέει πως ο Αμπού Σακάρ έχει και στο παρελθόν βιντεοσκοπηθεί να εκτοξεύει ρουκέτες σε σιίτες αντάρτες στο Λίβανο και να ποζάρει με νεκρούς αντάρτες της Χεζμπολάχ. Το βίντεο το οποίο δημοσιεύθηκε την Κυριακή κι είναι αυτό που αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο τα φρικιαστικά εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στον πόλεμο.
Στο μεταξύ ο αριθμός των νεκρών από την εξέγερση στη Συρία είναι τουλάχιστον 94.000 και μπορεί να ξεπερνά τις 120.000 σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
ΠΗΓΗ: http://www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: