Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Πάγκαλος προς Δασκαλόπουλο: «Τα κέρδη δεν γίνονται επενδύσεις, αλλά αγορές έργων τέχνης»

Τετάρτη 15 Μαίου 2013
http://nstatic.tanea.gr/EV_YPOURGIKO_SYMVOULIO_14_1368532068765.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTMlMmYwNSUyZjE0JTJmZXZfeXBvdXJnaWtvX3N5bXZvdWxpb18xNF8xMzY4NTMyMDY4NzY1LmpwZyZ3PTY2MCZoPTM3NiZzdD10cnVlJmJnPTE2Nzc3MjE1JmNyPXRydWUmYXQ9NA%3d%3d
Την επιχειρηματολογία του ΣΕΒ και του προέδρου του Δημήτρη Δασκαλόπουλου για τα κέρδη που γίνονται επενδύσεις, επιχείρησε να αποδομήσει την Τρίτη ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος...
μεταξύ άλλων υπενθύμισε ότι συχνά τα κέρδη διοχετεύονται σε αγορές έργων τέχνης - «και ξέρει ο ΣΕΒ και κυρίως ο πρόεδρός του κάτι για αυτό» προσέθεσε με νόημα ο πρώην υπουργός.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o Θόδωρος Πάγκαλος αναλυτικά είπε: «Δύο θεμελιώδη λάθη που κάνει και ο ΣΕΒ και διάφοροι αναλυτές είναι ότι κέρδη σημαίνουν επένδυση. Δεν είναι απαραίτητο αυτό, μπορείς να τα κάνεις και άλλα πράγματα και τα κάνουν και άλλα πράγματα, αμαρτωλά πράγματα. Πχ. Ακίνητα, κερδοσκοπία στα νομίσματα, στο χρυσό και βεβαίως αν είσαι και λίγο πιο εξειδικευμένος –και ξέρει ο ΣΕΒ και κυρίως ο πρόεδρός του κάτι για αυτό- αγορά έργων τέχνης. Υπ’ αριθμόν ένα, μορφή κερδοσκοπίας σήμερα. (Ο πρόεδρος του ΣΕΒ) είναι στο προεδρείο δύο ή τριών από τις μεγαλύτερες γκαλερί της Ευρώπης. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ειδήμονες στο θέμα της τέχνης. Δεν είναι προς ψόγον.. Πρώτον, κέρδος δεν σημαίνει επένδυση, δεύτερον, επένδυση δε σημαίνει απασχόληση».

Ο Θόδωρος Πάγκαλος μάλιστα κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΕΒ και για λαϊκισμό: «Ο κ. Δασκαλόπουλος ήρθε και είπε τα ίδια που είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας κάποιες λαϊκίστικες κορώνες, του είδους "ο λαός, που είναι απ’ έξω και δεν μιλάει… είναι βουβός, λέει ο λαός.." Τώρα, πώς λέει στο Δασκαλόπουλο ο λαός και δεν το ακούμε εμείς;».

«Οι καθηγητές δουλεύουν ελάχιστα»
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στην επαπειλούμενη απεργία των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων και αφού χαρακτήρισε «αποτυχία» του συστήματος, του κράτους και του πολιτισμού μας, το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, είπε: «Θεωρώ εξόχως ανεύθυνη και προκλητική την απόφαση της ΟΛΜΕ, να κάνει εκβιαστική απεργία μέσα στις εξετάσεις. Μπορούσαν να την κάνουν πριν ή μετά. Ξέρω ότι οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν ελάχιστα και επίσης ξέρω ότι οι εκπαιδευτικοί αρνούνται την αξιολόγηση». 

ΠΗΓΗ:ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: