Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Ως το Μάιο του 2015 θα ολοκληρωθούν τα έργα στις σήραγγες των Τεμπών

Τετάρτη 15 Μαίου 2013 Ελλάδα
Την ιδιαίτερη σημασία της επανεκκίνησης των έργων στις σήραγγες των Τεμπών για τη χώρα αλλά ..
και την περιοχή υπογράμμισαν με την παρουσία τους στο εργοτάξιο του έργου ο υπουργός Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το έργο θα είναι έτοιμο το Μάιο του 2015.
Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανεκκίνηση των εργασιών, αλλά και την πορεία του έργου, το οποίο ήταν έτοιμο σε ποσοστό 75% πριν από την διακοπή των εργασιών, παρότι όπως αναγνώρισε πρόκειται για έργο που παρουσιάζει πολλές δυσκολίες λόγω της φυσικής του θέσης.

Σχολίασε ότι τόσο η επανεκκίνηση των εργασιών στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο όσο και στους υπολοίπους αποτελεί την απάντηση σε εκείνους που αμφισβητούν την αναπτυξιακή πορεία στην οποία έχει μπει η χώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι το έργο θα είναι έτοιμο το Μάιο του 2015, αν όλα πάνε καλά.

Σχετικά με το ζήτημα των διοδίων, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι θα γίνει ό,τι προβλέπει η σύμβαση, για να συμπληρώσει ότι το σίγουρο είναι πως δεν θα υπάρξει αναπροσαρμογή του αντιτίμου των διοδίων προς τα πάνω.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλογιάννης παρέπεμψε στο μέλλον την επίλυση του ζητήματος και συγκεκριμένα στην διαβούλευση που θα υπάρξει μεταξύ της παραχωρησιούχου εταιρείας και του Δημοσίου.

Εξάλλου ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε την σημασία του έργου για την ασφάλεια των διερχομένων αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: