Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΆΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ...ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ (του Δημητρίου Καλαιτζή)

Η ψυχολογία του καταπιεσμένου και εξαθλιωμένου Ελληνα, είναι στη χειρότερή της μορφή.
Το δείχνουν πολλές έρευνες που έχουν δεί το φώς της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες.
- "Με καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί, μοιάζει να είναι πλέον, η...
ψυχολογία των Ελλήνων. Η οικονομική κατάσταση της χώρας, τα μνημόνια, η πτώση του βιοτικού επιπέδου, η εξαθλίωση της καθημερινότητας, ο φόβος για το αύριο, ο αγώνας για επιβίωση, και οι αλλαγές στην υγεία, την περίθαλψη και την ασφάλιση, είναι οι κύριοι λόγοι που έχουν μετατρέψει έναν χαρούμενο και αισιόδοξο από τη φύση του, λαό, σε μια κοινωνία γεμάτη θυμό".

- Παρά τα όσα συμβαίνουν, μεγάλη μερίδα των εξαθλιωμένων Ελλήνων βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας,χρωστούν στις τράπεζες, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις στοιχειώδεις οικογενειακές ανάγκες, άλλοι άνεργοι, άλλοι κλείνουν τις επιχειρήσεις τους.Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να αισθάνονται άχρηστοι, ανήμποροι να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση, με ακραία αντίδραση πολλές φορές την αυτοκτονία.
- Σύμφωνα με έρευνα το 88,9%, έχει συναισθήματα οργής, θυμού, και αγανάκτησης. Το 67,7% νιώθει ταπείνωση, φόβο, άγχος για το αύριο, κατάθλιψη, αλλά και απογοήτευση. Θετική ή τουλάχιστον αισιόδοξη ψυχολογία, έχει ένα ποσοστό που αγγίζει το 35,6%, το οποίο νιώθει ακόμη αισιόδοξο ότι «θα τα καταφέρουμε», και ότι «μπορούμε ακόμη να αγωνιστούμε».
-Είναι τόσο μεγάλη η οργή και ο θυμός που νιώθουν πλέον στην ψυχολογία τους οι Έλληνες που δεν θα δίσταζαν μάλιστα να επιτεθούν κατά πολιτικών, ή ακόμη και να «κάψουν τα αυτοκίνητα τους». Έτσι το 30,4% θα έκανε επίθεση κατά πολιτικού, με αυγά και γιαούρτια. Το 21% θα χειροδικούσε κατά ενός πολιτικού, και το 17,1% θα έκαιγε το αυτοκίνητο του πολιτικού.
- Η ψυχολογία, βρίσκεται τόσο πολύ χαμηλά, που ο φόβος και το άγχος κυριαρχεί. Μάλιστα οτιδήποτε αντιπροσωπεύει το υπάρχον σύστημα, λειτουργεί σαν κόκκινο πανί προς αυτόν τον φόβο. Το 14,6% απάντησε ότι θα έκανε επίθεση κατά της αστυνομίας, το 7,9% ότι θα έβαζε φωτιά σε δημόσιες υπηρεσίες και το 6,2%, ότι θα κατέστρεφε δημόσια κτίρια.
- Για να μήν αισθάνονται έτσι, για να αποφύγουν την οριστική ψυχολογική κατάπτωση και να μπορέσουν να έχουν ελπίδα για το μέλλον τους , πρέπει να σκεφτούν θετικά,  ότι δέν είναι οι μοναδικοί που έχουν περιέλθει σε τέτοια οικονομική κατάσταση, ότι υπάρχουν χιλιάδες Ελληνες.Δέν είναι άχρηστοι, δέν είναι ανίκανοι και δέν ευθύνονται οι ίδιοι. 
Ευθύνονται οι δυνάστες των λαών της Ευρώπης και οι ντόπιοι εκτελεστές της αποτυχημένης Ευρωπαικής οικονομικής συνταγής λιτότητας.
- Αν έτσι σκεφτούν, θα αγανακτήσουν, θα επαναστατήσουν, θα διαμαρτυρηθούν και δεν θα μείνουν μου διασμένοι να  δέχονται τη μοίρα τους, απελπισμένοι, έρμαια και εύκολη λεία στις οικονομικές επιδιώξεις του οικονομικού καταστημένου και των κερδοσκόπων της Ευρώπης.
- Αυτό επιδιώκουν, την εξαθλίωση, την φτωχοποίηση,την ψυχολογική κατάρευση και απελπισία των λαών της Ευρώπης και ιδιαίτερα των χωρών του Νότου, για να μπορέσουν εύκολα να τους υποτάξουν και να βάλουν χέρι στον πλούτο που έχουν παράγει τις τελευταίες δεκαετίες μετά την παγκοσμιοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: