Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ισπανία: Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις για τα δύο χρόνια των Αγανακτισμένων Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας σε περίπου 20 πόλεις.


Δευτέρα 13 Μαίου 2013




Χιλιάδες Ισπανοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων χθες Κυριακή για να διαμαρτυρηθούν για τη λιτότητα και την υψηλή ανεργία και...
να σηματοδοτήσουν ένα είδος εορτασμού από τα δύο χρόνια της έναρξης του κινήματος των Αγανακτισμένων. Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις κατά της λιτότητας από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών ομάδων και πρωτοβουλιών σημειώθηκαν σε περίπου 20 πόλεις της Ισπανίας.
Στη Μαδρίτη, τρεις ξεχωριστές πορείες συνέκλιναν στην περίφημη πλατεία Πουέρτα ντε Σολ όπου και ξεκίνησε το κίνημα των Αγανακτισμένων με ομάδες νεαρών, κυρίως, ατόμων να διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση της οικονομίας και τις ελάχιστες πιθανότητές εξεύρεσης εργασίας.
Αν και δεν υπήρξαν επεισόδια η αστυνομία ανέφερε επισήμως ότι δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί το σκηνικό του 2011, όπου εκατοντάδες πολίτες είχαν κατασκηνώσει στην κεντρική πλατεία της ισπανικής πρωτεύουσας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: