Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Επισκέψεις της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού στις Π. Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σ. Μαυρίδου: «Εγκαινιάζεται ένας δίαυλος επικοινωνίας στην κατεύθυνση της περιφερειακής λογικής»


Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 Τοπικά
Σε εποικοδομητικές συναντήσεις προχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σοφία Μαυρίδου το τελευταίο διάστημα στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής με εκπροσώπους...
αρμόδιων φορέων παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων δήμων και περιφερειακών ενοτήτων.
Πρωταρχικός στόχος της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά και την ανάληψη των νέων της καθηκόντων αποτελεί η γνωριμία και η ανάπτυξη ουσιαστικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση και κοινή γραμμή "πλεύσης" στους τομείς της αρμοδιότητάς της.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των επαφών που σκοπό είχαν την καταγραφή και αξιολόγηση των θεμάτων που παρατέθηκαν, την αναζήτηση τρόπων επίλυσης τυχόν προβλημάτων που εντοπίζονται, την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και τον προγραμματισμό κοινών δράσεων για την αναβάθμιση και αξιοποίηση προς όφελος των τοπικών κοινωνιών των θεμάτων που άπτονται της νέας της ιδιότητας.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου άκουσε με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα και τις θέσεις που ανέπτυξαν οι συμμετέχοντες στις συσκέψεις για να σχηματίσει μια σαφή εικόνα για τους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Όπως, τόνισε, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, εγκαινιάζεται ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς στην κατεύθυνση της περιφερειακής λογικής και πολιτικής για ανάπτυξη και ανάδειξη των θεμάτων παιδείας, πολιτισμού και πολιτισμού, που αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: