Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Πολλά «άριστα» για το ΨΝΠΟ σύμφωνα με την αξιολόγηση νοσοκομείων της ΕΣΔΥ που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2012 για το έτος 2011 Το ΨΝΠΟ κατάφερε να διακριθεί σε όλους τους δείκτες



http://1.bp.blogspot.com/-fa4vVbPtGhI/T2xSZuvFGHI/AAAAAAAAFrE/p3XR-21ECEQ/s1600/3845-kosmadakis.jpg 
Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013
Μια ακόμα σημαντική και επίσημη επιβράβευση του ΨΝΠΟ όσον αφορά την λειτουργία του, ήρθε να προστεθεί σε πολλές διακρίσεις του, αυτή τη φορά από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).
Συγκεκριμένα έρευνα της ΕΣΔΥ για τα ...
δημόσια νοσοκομεία και τη λειτουργίας τους, αξιολόγησε στις πρώτες θέσεις το Ψυχιατρείο Πέτρας Ολύμπου σε πέντε (5) δείκτες αποδοτικότητας από τους οκτώ (8), κατατάσσοντας το στη πρώτη πεντάδα σε 5 από τα 8 κριτήρια που ερεύνησε από τα 132 νοσοκομεία που κρίθηκαν ότι λειτουργούν αποδοτικά και συγκεκριμένα στη κατηγορία των ειδικών νοσοκομείων.
Η εν λόγω έρευνα βασίστηκε στα επίσημα στοιχεία του 2011 που έχει καταγράψει το Υπουργείο Υγείας με βάση τα στοιχεία στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του «ΕΣΥνετ».
Το πρώην ΨΝΠΟ συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία και στους 8 από τους 8 μετρηθέντες τομείς της έρευνας.
Οι δείκτες της αξιολόγησης αφορούν:
1.      Στη μέση διάρκεια νοσηλείας  (ΜΔΝ) όπου το ΨΝΠΟ κατατάσσεται 4ο στα ειδικά νοσοκομεία με την υψηλότερη τιμή 25,47.
2.      Στο ποσοστό (%) κάλυψης όπου το ΨΝΠΟ κατατάσσεται 2ο στα ειδικά νοσοκομεία με την υψηλότερη τιμή 94%.
3.      Στο κόστος ανά νοσηλευθέντα ασθενή (συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας) όπου το ΨΝΠΟ κατατάσσεται 8ο στα ειδικά νοσοκομεία με την τιμή 3.933 ευρώ.
4.      Στο κόστος ανά νοσηλευθέντα ασθενή (μη συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας) όπου το ΨΝΠΟ κατατάσσεται 6ο στα ειδικά νοσοκομεία με την χαμηλή τιμή 815 ευρώ.
5.      Στο κόστος ανά ημέρα νοσηλείας (συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας) όπου το ΨΝΠΟ κατατάσσεται 4ο στα ειδικά νοσοκομεία με την χαμηλότερη τιμή 154 ευρώ.
6.      Στο κόστος ανά ημέρα νοσηλείας (μη συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας) όπου το ΨΝΠΟ κατατάσσεται 2ο στα ειδικά νοσοκομεία με την χαμηλότερη τιμή 32 ευρώ.
7.      Στο κόστος φαρμάκου ανά νοσηλευθέντα όπου το ΨΝΠΟ κατατάσσεται 7ο στα ειδικά νοσοκομεία με την χαμηλότερη τιμή 150 ευρώ.
8.      Στο κόστος υγειονομικού υλικού ανά νοσηλευθέντα όπου το ΨΝΠΟ κατατάσσεται 2ο στα ειδικά νοσοκομεία με την χαμηλότερη τιμή 2 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που η χώρα μας κατάφερε να συλλέξει στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία των νοσοκομείων (η προηγούμενη ήταν το έτος 2010) και να αξιολογήσει τη λειτουργία τους.
Σύμφωνα με τη τελική αναφορά αποτελεσμάτων της ΕΣΔΥ τα νοσοκομεία χωρίστηκαν/ κατηγοριοποιήθηκαν σε 4 ομάδες ανάλογα με το μέγεθος και το βαθμό επιρροής τους, οι οποίες περιλάμβαναν α) τα μεγάλα νοσοκομεία άνω των 400 κλινών, β) τα μεσαία νοσοκομεία που δεν είναι ταυτόχρονα και ΚΥ, γ) τα νοσοκομεία ΚΥ, και δ) τα ειδικά νοσοκομεία που περιλαμβάνουν τα ψυχιατρικά, τα οφθαλμολογικά και τα δερματολογικά νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: