Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Έδωσαν ζωή στον Καπνικό Σταθμό! Μετά από πέντε μήνες σκληρής εργασίας από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν. Πιερίας


 Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 Τοπικά
Τους τοπικούς δημοσιογράφους υποδέχτηκε το πρωί της Κυριακής στον Καπνικό Σταθμό, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Grito Rock Festival, ο Ηλίας Τσολακίδης μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, για να τους παρουσιάσει το πώς ένα κτίριο ..
πήρε ξανά ζωή.
Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης ρήμαζε ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής μας πριν από πέντε μήνες, τα χόρτα ξεπερνούσαν το ένα μέτρο και τα κτίριά του είχαν εμφανή σημάδια εγκατάλειψης.

Σήμερα, μετά από πέντε μήνες σκληρής εργασίας από τα μέλη της ομάδας, φρεσκοβαμμένο, στεγάζει το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων ανοίγει τις πόρτες του στους πολίτες.

Οι αλλαγές πολλές και εντυπωσιακές. Φροντισμένοι χώροι, καθαριότητα, αξιοποίηση.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο κ. Τσολακίδης και άλλα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, ο χώρος καθαρίστηκε με τη συνδρομή δεκάδων μελών της Ομάδας, με σκληρή δουλειά, αλλά και προσφορά από επαγγελματίες, επιχειρήσεις της Κατερίνης που διέθεσαν τα υλικά για τις όποιες επισκευές, εργασίες αναμόρφωσης του χώρου.

Κανένας, όπως είπε ο κ. Τσολακίδης, δεν ζήτησε χρήματα και συνέβαλε όλος ο νομός στο να έχουμε σήμερα την εικόνα αυτή.

Γνωστοποίησε επίσης, πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο ανήκει ο χώρος, είναι θετικό ως προς την παραχώρηση των δυο αποθηκών, που σήμερα φιλοξενούν το χώρο αποθήκευσης προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Στο χώρο δημιουργήθηκε αίθουσα εκδηλώσεων, νέοι χώροι υγιεινής, αποθήκη, αλλά και παρτέρια για τη δημιουργία συλλογικού λαχανόκηπου που θα πάρει σάρκα και οστά το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: