Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - Προχωρά η διοργάνωση για το συλλαλητήριο της Κυριακής - Πικρία Πολύζου για τη στάση που κρατά ο Δήμος Κατερίνης στον αγώνα κατά των διοδίων

Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 Τοπικά

Συνεδρίασε χθες η επιτροπή αγώνα του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού για να εξετάσει οργανωτικές λεπτομέρειες της μεγάλης παλλαϊκής συγκέντρωσης απελευθέρωσης Διοδίων της ..
Κυριακής 10 Μαρτίου.
Στην συγκέντρωση αυτή δήλωσαν ήδη την συμμετοχή τους ο Βουλευτής Ημαθίας ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Τόλκας και ο πρώην βουλευτής Πιερίας ΠΑΣΟΚ κ. Θανάσης Παπαγεωργίου. Οριστικοποιήθηκε, επίσης, η συμμετοχή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης κυρίας Δέσποινας Χαραλαμπίδου και πολλοί άλλοι βουλευτές δηλώνουν την πρόθεσή τους να έρθουν, κάτι που θα οριστικοποιήσουν τις επόμενες ημέρες.
Πικρία Πολύζου για το Δήμο Κατερίνης
Εν τω μεταξύ την πικρία του για τη στάση που κρατά ο Δήμος Κατερίνης στον αγώνα που γίνεται κατά των διοδίων εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε για την προαναγγελία της μεγάλης κινητοποίησης της 10ης Μαρτίου στα διόδια του Αιγινίου.
«Ο Δήμος Κατερίνης δεν ανταποκρίθηκε όπως θα έπρεπε σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την οικονομία όλου του νομού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύζος, ενώ παράλληλα δεν έκρυψε και την ενόχλησή του για τη στάση που κρατά η κυβέρνηση, χωρίς να δίνει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου, ενώ από τα βέλη του δεν γλύτωσε ούτε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Ο ίδιος αν και έλαβε την επιστολή, δεν ασχολήθηκε καθόλου με μας, αναθέτοντας το θέμα στον κ. Καλογιάννη. Οι πολιτικοί δεν πρέπει να ξεχνάνε εύκολα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύζος, υπενθυμίζοντας την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο Αιγίνιο την προεκλογική περίοδο και την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε. «Εγώ είμαι Ν.Δ., δεν ξέρω αν αυτοί που μας κυβερνάνε είναι;
Το καταστατικό της Ν.Δ. του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν λέει πουθενά πως ξεπουλάμε τον ΟΠΠΑΠ την ώρα που έχει μισό δις κέρδη το χρόνο ή την Αγροτική Τράπεζα», τόνισε ο κ. Πολύζος, συμπληρώνοντας:
«Έχω δικαίωμα να κρίνω τον Πρωθυπουργό γιατί ανήκουμε στον ίδιο χώρο, όπως έχω δικαίωμα να κρίνω και τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη. Αυτή η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει εύκολα», τόνισε ο Δήμαρχος , σχολιάζοντας ακόμη και τη γενικότερη στάση που κρατά το κυβερνητικό επιτελείο απέναντι στους δανειστές, ενώ την ίδια ώρα εξαθλιώνεται ο ελληνικός λαός.
Ο Αγώνας συνεχίζεται
Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού επεσήμανε πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί, ενώ στις 10 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο στα διόδια του Αιγινίου, όπου έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν τα κόμματα, Βουλευτές, αυτοδιοικητικοί παράγοντες από την Πιερία και όμορους νομούς, αλλά και πλήθος φορέων. «Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», είπε ο κ. Πολύζος.
Ο κ. Λαγδάρης
Κάλεσμα προς τους πολίτες για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της 10ης Μαρτίου απηύθυνε και ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δ. Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, σημειώνοντας πως ο αγώνας δεν πάει χαμένος, προσθέτοντας πως το θέμα αφορά όλη την Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: