Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Στις φλόγες γράφτηκε το τέλος του πολυήμερου ανθρωποκυνηγητού στο Λος Άντζελες


https://news.google.com/news/tbn/rrbhP9PPL-4J/6.jpg 
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013
Το εξαήμερο ανθρωποκυνηγητό του πρώην αστυνομικού, Κρίστοφερ Ντόρνερ στο Λος Άντζελες που φέρεται να σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις....
ανθρώπους έληξε σήμερα με την πυρπόληση του καταφυγίου του. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε μέσα ένα καμένο πτώμα, που εκτιμά ότι πρόκειται για τον Ντόρνερ.
Η καλύβα-καταφύγιο στην οποία είχε «ταμπουρωθεί» ο καταζητούμενος ένοπλος και από την οποία αντάλλαζε πυρά με τους αστυνομικούς, ήταν περιτριγυρισμένη από χιονισμένα δένδρα κοντά στη λίμνη Μπιγκ Μπέαρ, ένα δημοφιλές θέρετρο 130 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες.

Παρά το πυκνό χιόνι, η καλύβα πήρε γρήγορα φωτιά και όπως έδειξαν οι κάμερες από τα ελικόπτερα που πετούσαν πάνω από την περιοχή, δεν έγινε καμία προσπάθεια να σβηστεί και κάηκε ολοσχερώς.

Οι αρχές έφθασαν μέχρι εκεί μετά την αναφορά κλοπής ενός ημιφορτηγού από την περιοχή του Μπιγκ Μπέαρ.

Η αστυνομία μετά την περιγραφή του κλέφτη που ταίριαζε με αυτήν του Ντόρνερ κατάφερε να εντοπίσει το όχημα, το καταδίωξε και στη συνέχεια ο οδηγός διέφυγε πεζός μέσα στο δάσος για να φτάσει στην καλύβα.   

Ακολούθησε νέα ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο για να διαπιστωθεί τελικώς ο θάνατός του.

Ο Ντόρνερ μετά τους πυροβολισμούς κρύφτηκε πάλι στην καλύβα και η αστυνομία με τεθωρακισμένο όχημα της ομάδας SWAT εισέβαλε σε αυτήν ενώ από τα μεγάφωνα οι αστυνομικοί τον καλούσαν να παραδοθεί ή να βγει έξω.

Λίγο αργότερα πέταξαν καπνογόνα μέσα και το τεθωρακισμένο όχημα «άνοιξε» στα δύο την καλύβα σαν κρεμμύδι, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. 

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη του Σαν Μπερναντίνο Σίντι Μπάχμαν, η αστυνομία πιστεύει ότι ο Ντόρνερ είχε παγιδευτεί μέσα στην καλύβα όταν έπιασε φωτιά. Ωστόσο, η αναγνώρισή της καμένης σορού θα χρειαστεί ακόμη μερικές ημέρες.

Το ανθρωποκυνηγητό του Ντόρνερ ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου, όταν ο πρώην αστυνομικός θεωρήθηκε ύποπτος για τη δολοφονία της κόρης ενός αστυνομικού διοικητή και του μνηστήρα της.

Ο Ντόρνερ προσπάθησε να κλέψει ένα σκάφος στο Σαν Ντιέγκο για να διαφύγει στο Μεξικό και αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς στην Κομητεία του Ρίβερσάιντ σκοτώνοντας έναν εξ αυτών.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: