Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Γαλλία: «Ναι» σε γάμο και υιοθεσία από ομοφυλόφιλους

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013
Υπερψήφισε η γαλλική Εθνοσυνέλευση το νόμο που επιτρέπει το γάμο και τις υιοθεσίες, σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα 329 βουλευτές ψήφισαν ναι ενώ 229 καταψήφισαν το νομοσχέδιο, μετά από πολλές ημέρες έντονων συζητήσεων και... αντιπαραθέσεων εντός Βουλής.
Το νομοσχέδιο «Γάμος για όλους» είχε εξαρχής τη στήριξη των Σοσιαλιστών, καθώς και της πλειοψηφίας των βουλευτών αριστερών παρατάξεων. Ωστόσο το σημαντικότερο κόμμα της αντιπολίτευσης και κόμμα που ανέδειξε μεταξύ του 2007 και του 2012 τον Νικολά Σαρκοζί στην εξουσία, είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων τόσο εντός Κοινοβουλίου, όσο και στους δρόμους της Γαλλίας.
Το νομοσχέδιο, το οποία αναμένεται να υπερψηφιστεί και από τη Γερουσία μέσα στις επόμενες ημέρες, εκτιμάται ότι θα φέρει μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη χώρα, μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής το 1981. Η Γαλλία θα είναι πλέον ανάμεσα στις 11 χώρες όπου ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος.
Σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο, ο αστικός κώδικας της Γαλλίας θα αναφέρεται πλέον σε ένωση δύο ατόμων αντί για εκείνη ενός άντρα και μίας γυναίκας.
Ταυτόχρονα απορρίφθηκε σχέδιο που θα επέτρεπε στις λεσβίες να συμμετέχουν σε προγράμματα τεχνητής γονιμοποίησης. Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα υπάρξει χωριστό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αργότερα εντός του έτους.
Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: