Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Οταν το μαγαζί μεγαλώνει

Παρασκευή 18 Μαίου 2012
Στάθηκε ιδιαίτερα στην προχθεσινή του συνέντευξη στη ΝΕΤ ο Αλ. Τσίπρας στις επιθέσεις που δέχεται από τα άλλα κόμματα, αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης. Αλλά είναι κάτι που θα έπρεπε να το περιμένει. Πρώτον, επειδή είναι...
εύλογο να βάλλουν όλοι εναντίον του όταν εκείνος επικρίνει τους πάντες και, δεύτερον, επειδή τα μέσα ενημέρωσης, με τις όποιες και όσες αδυναμίες τους, θα ήταν αδιανόητο να μην αναδεικνύουν την πρωτοφανή προγραμματική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς για τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του αδυνατούν να καταλάβουν πως όταν μια μικρή βιοτεχνία τείνει να εξελιχθεί σε βιομηχανία οφείλει να λειτουργεί με βάση τα νέα δεδομένα της. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν ένα κόμμα του 4% διατυμπανίζει ότι θα καταγγείλει και θα ακυρώσει το Μνημόνιο κανένας δεν το ρωτάει πώς θα το κάνει.
Οταν, όμως, η ίδια απειλή διατυπώνεται από ένα κόμμα του 17% που φιλοδοξεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, τότε η αξίωση για διευκρινίσεις δεν είναι απλώς δικαιολογημένη, αλλά και επιβεβλημένη. Για τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του οι εποχές που μπορούσαν να πολιτεύονται ανέξοδα με κραυγές και συνθήματα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Εφεξής τα όσα λέει και κάνει θα εξετάζονται και θα αναλύονται. Οπως διαχρονικά συμβαίνει σ' αυτήν τη χώρα από τα μέσα ενημέρωσης με τις προγραμματικές διακηρύξεις των κομμάτων εξουσίας.
Φυσικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα υπάρχει τρόπος αντίδρασης. Αλλά μάλλον δεν είναι σε θέση να τον αξιοποιήσουν. Γιατί αν το κάνουν, θα πρέπει να διευκρινίσουν με σαφή και πειστικό τρόπο ποια είναι η μαγική διαδικασία με την οποία θα ακυρώσουμε με τον τσαμπουκά μας τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, χωρίς να υποστούμε κυρώσεις και χωρίς να μας κοπούν δανειοδοτήσεις και άλλες διευκολύνσεις.
Τέτοια δυνατότητα ο Τσίπρας δεν την έχει. Και ο λόγος που δεν την έχει είναι επειδή δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Γι' αυτό και δεν έχουν καμιά αξία οι εγγυήσεις που απλόχερα σκορπίζει ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ, για τις καταθέσεις και για ό,τι άλλο του υποδεικνύεται ότι διακυβεύεται. Θα αποκτήσουν αξία μόνο αν και όταν συνοδευτούν από αξιόπιστες και ρεαλιστικές διευκρινίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: