Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Κουβέλης: Στήνουν καρικατούρα δικομματισμού

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012
Σφοδρή επίθεση κατά της Δεξιάς που «δεν έχει πρόγραμμα και όραμα», αλλά και της «ανεύθυνης Αριστεράς που ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του στην ΚΟ του... κόμματος. Έκανε λόγο για «καρικατούρα δικομματισμού» και τόνισε ότι ο λαός αυτή τη φορά θέλει καθαρές εξηγήσεις και δεσμεύσεις και όχι συνθήματα.
«Οι συσπειρωμένες δυνάμεις της 'δεξιάς πολυκατοικίας' ξαναμπαίνουν στα διαμερίσματα όχι γιατί συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση, επισείοντας τον κίνδυνο μιας αριστεράς που κινείται σε αντιευρωπαϊκή τροχιά» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Αυτή η αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα. Αυτή η αριστερά την μια μιλάει για καταγγελία του μνημονίου, την άλλη για επαναδιαπραγμάτευση ενώ, όταν απευθύνεται στον Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση. Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κλίνει το μάτι στο λαϊκισμό, φτάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη. Αυτή η Αριστερά δεν είναι η δική μας Αριστερά και ας μην ματαιοπονούν με προσχηματικές 'επιθέσεις φιλίας'».

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να κυβερνήσει και «θα περιοριστεί να καθίσει στις δάφνες της αντιπολίτευσης».

Ο κ. Κουβέλης έθεσε το δικό του δίλημμα για τις εκλογές, που είναι «σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με ευρώ ή καταγγελία μονομερής και δραχμή».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι ο λαός αυτή τη φορά θέλει καθαρές δεσμεύσεις και εξηγήσεις, «να ακούσει περισσότερο τα προγράμματα και λιγότερο τα συνθήματα».

Παρουσίασε, επίσης, τις δεσμεύσεις του για νέα μέτρα τον Ιούνιο του 2012:
  • Περικοπές των δημοσίων δαπανών με στόχο μείωση 4 δισ.που αφορούν σε αμυντικές δαπάνες, φαρμακευτική δαπάνη και ότι αφορά στη δημόσια διοίκηση, μόνο κατά το σημαντικό σκέλος της καταπολέμησης της σπατάλης και της ανορθολογικής διαχείρισης πόρων και όχι με περικοπές μισθών και δαπανών στο κοινωνικό κράτος.

  • Καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω των νέων συστημάτων ελέγχου των δημοσίων δαπανών και των διαγωνισμών, με στόχο μείωση κατά 2 δισ. του ποσού των δημόσιων προμηθειών.

  • Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ με στόχο να συλληφθεί το 1/3 και να προστεθούν στα έσοδα 6 δισ.Καταλήγοντας είπε: «Σε ό,τι μας αφορά δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες κατά σειρά εκλογές». NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: