Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

“Κανείς δεν θα σας δανείσει αν δεν τηρήσετε τις δεσμεύσεις” Μνημόνιο, αλλιώς θα ζήσετε την απόλυτη φρίκη!

Παρασκευή 18 Μαίου 2012
“Καμία χώρα στη Ευρώπη δεν θα συμφωνήσει στην χρηματοδότηση των 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις σας και..
αυτά που έχουν συμφωνηθεί”…
Με αυτόν τον σαφή τρόπο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προσγειώνει τις προσδοκίες και βάζει τα πράγματα στη θέση τους σε σχέση με το Μνημόνιο ακολουθώντας, όπως προβλέψαμε και νωρίτερα, γραμμή Σόιμπλε (
διαβάστε εδώ σχετικά) ως προς τις ελπίδες μεγάλων αλλαγών στα ήδη συμφωνηθέντα.
Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επανέλαβε αυτό που είχε πει το πρωί στον Κάρολο Παπούλια: ότι μιλάμε πολύ για την Ελλάδα και ελάχιστα για τους Έλληνες. Έδειξε έτσι αλληλέγγυος προς τον ελληνικό λαό. Ωστόσο, μας προετοίμασε για τη συνέχεια: “Δεν μπορώ να σας πω ότι όλα θα αλλάξουν από αύριο. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σας το πω αυτό. Αν το έκανα θα έλεγα ψέματα. Η πρώτη σκληρή αλήθεια είναι πως οι μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτες. Δρόμος οδυνηρός. Οι καρποί των μεταρρυθμίσεων θα γίνουν αντιληπτές μετά από χρόνια. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική. Σκληρές αλήθειες που ισχύουν είτε η Ελλάδα είναι στην ευρωζώνη είτε όχι”.

Αντιλαμβάνομαι την οργή του λαού που φέρει μεγάλο βάρος, η παρουσία μου εδώ σύμβολο ότι θέλουμε να υποστηρίξουμε τον ελληνικό λαό, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

“Τί χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί, διερωτώνται πολλοί. Αν εγκαταλείψετε τώρα την προσπάθεια, δεν θα δοθεί η επόμενη δόση, δεν θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, θα κλείσουν σχολεία” τόνισε με έμφαση, προσθέτοντας ότι εκείνοι που λένε ότι δεν αποδέχονται το Μνημόνιο αλλά ταυτόχρονα θέλουν το ευρώ, τρέφουν  φρούδες ελπίδες.

Όσοι υποστηρίζουν ότι η Ελ δεν πρέπει να τηρήσουν τις συμφωνίες, τότε μία είναι συνέπεια, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η έξοδος από την ευρωζώνη θα είναι η αρχή της φρίκης, θα πληγούν περισσότερο αυτοί που ήδη πλήττονται.

“Δεν είμαστε η Τρόικα”

Ο ίδιος στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής που βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθησε να διαχωρίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από την Τρόικα. “Δεν είναι δυνατό οι Έλληνες να αντιλαμβάνονται την Τρόικα για Ευρωπαϊκή Ένωση”, είπε, ενώ παράλληλα ευχήθηκε να συνεχίσει ο ελληνικός λαός στο ευρωπαϊκό μονοπάτι.

Παράλληλα, ο κ. Σουλτς εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη κυβέρνησης στην χώρα και διαβεβαίωσε ότι η Ε.Ε. θέλει να κρατήσει την Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης, για το καλό της Ελλάδας αλλά και για την Ευρώπη.

Επιπλέον,  ο Γερμανός πολιτικός επιτέθηκε σε εκείνους που δεν πληρώνουν φόρους ή βγάζουν τα χρήματά τους έξω. “Ένας πραγματικός πατριώτης δεν θα το έκανε. Κάνω έκκληση στους πλούσιους να δώσουν κάτι στη χώρα από εκείνα που τους έδωσε η χώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι βουλευτές στρέφουν ήδη τις προσπάθειές τους προς μια αναπτυξιακή πολιτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

“Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε”, ήταν μια χαρακτηριστική ατάκα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: