Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Μοιραίοι, ανίκανοι και πονηροί.(Το σενάριο της δραχμής)

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012
Οι πολιτικοί αρχηγοί που αποφάσισαν σήμερα να πάμε σε εκλογές θα μείνουν στην ιστορία για την ανευθυνότητα τους. Ας μείνουν μόνο για αυτήν. Μακάρι ,αλλά...
δεν είναι και σίγουρο ότι θα μείνουν μόνο για αυτήν. Γιατί αυτοί δεν δικαιούνται να μην γνωρίζουν ότι η «λύση» της δραχμής είναι « ότι πρέπει» για τους πλούσιους Έλληνες- εκτός των τειχών δηλαδή για όσους έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και καταστροφική εξέλιξη για όλους τους άλλους Έλληνες που ζουν σ’ αυτή τη χώρα. Εξηγούμεθα απλά και με σαφήνεια.
Όσοι χρωστάνε πολλά, μα πάρα πολλά στις τράπεζες άρα για να χρωστάνε πολλά εκατομμύρια ευρώ είναι μεγάλοι επιχειρηματίες, όντως δεν θα πληρώσουν τις τράπεζες σε δραχμές ότι θα πλήρωναν σε ευρώ. Λέτε τώρα συγκεκριμένα οι επιχειρηματίες να μην είχαν προβλέψει να κάνουν την «καβάτζα» τους στο εξωτερικό; Απολύτως ναι, το έχουν προβλέψει. Αυτοί λοιπόν θα κλείσουν εδώ τα χρεοκοπημένα (ούτως ή άλλως) μαγαζιά τους με τη δραχμή και είτε θα ζήσουν πλουσιοπάροχα στο εξωτερικό είτε σαν «φύλαρχοι» με σκληρό νόμισμα στην τσέπη θα κάνουν ότι θέλουν στην Ελλάδα. Κάτι σαν την Ρωσία μετά την πτώση του καθεστώτος που το 1% του πληθυσμού ζούσε σαν ολιγάρχες και το υπόλοιπο 99% πεινούσαν και έπρεπε να κάνουν πολλές γυναίκες τις πόρνες για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Όλοι οι άλλοι που χρωστάνε λίγα στις τράπεζες δεν θα …γλιτώσουν με την δραχμή, θα τους κυνηγάνε οι « νέες τράπεζες». Απλά γιατί αυτοί είναι οι πολλοί, είναι ανίσχυροι και από αυτούς μπορούν οι «νέες τράπεζες» να τα πάρουν. Κάτι που δεν μπορούν να κάνουν τους μεγάλους.


Όσοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν άρα σου λένε «πάμε με την δραχμή» απλά πλανώνται τραγικά. Σήμερα η ελληνική κοινωνία προερχόμενη από μια 30ετία πλούτου και διαρθρωμένη οικογενειακά έχει ακόμα κάποια τελευταία αποθέματα. Δίνουν στο παιδί οι γονείς, η γιαγιά το υστέρημα στο εγγόνι, ο αδελφός στην αδελφή, ο φίλος στον φίλο του. Γιατί οι Έλληνες έχουμε και φιλότιμο.

Όταν με τη δραχμή η ανεργία θα πάει στο 40% δεν θα δίνει κανείς πουθενά γιατί απλούστατα δεν θα έχει. Θα σωθούν όλα τα αποθέματα. Άρα θα πέσει ΚΑΝΟΝΙΚΗ πείνα και δυστυχία για κάποια χρόνια.

Μακάρι οι διεθνείς συνθήκες να μην επιτρέψουν να συμβεί το παραπάνω τραγικό αλλά διόλου απίθανο σενάριο.

Μακάρι ο καλός Θεός να μας βοηθήσει και εξαιτίας της διεθνούς αναταραχής και αστάθειας να μην μπορέσουν οι ξένοι… να μας καθαρίσουν. Γρήγορα τουλάχιστον

Όσο κι αν το θέλουν ή όσο και αν …το θέλουμε εμείς μ’ αυτούς που μπλέξαμε. Με τους τελευταίους και ανίκανους

Δεν υπάρχουν σχόλια: