Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εκλογές μέσα σε ναρκοπέδιο

http://content-aka.ethnos.gr/filesystem/images/20120516/engine/assets_LARGE_t_942_43379629_type11484.jpg 

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012
Μέσα στη δίνη της κρίσης η χώρα οδεύει προς τις εκλογές, μετά το ναυάγιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια. Την επικίνδυνη πορεία σηματοδοτούν οι προειδοποιητικές βολές από.. Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Βερολίνο για έξοδο από το ευρώ, αν η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Εκλογές μέσα σε ναρκοπέδιο
Διάλογοι γεμάτοι ένταση, επιθετικά σχόλια αλλά και διατύπωση προεκλογικών επιχειρημάτων μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων είναι τα στοιχεία που συνέθεσαν το παζλ της χθεσινής, εκρηκτικής όπως πιστοποιείται από τους διάλογους που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο.
Το κλίμα, από την πρώτη στιγμή που οι ηγέτες κάθισαν -μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- γύρω από το ίδιο τραπέζι, ήταν βαρύ, γεγονός που σε κάθε περίπτωση δεν προκαλούσε αισιοδοξία ως προς το αποτέλεσμα. Η προσφυγή σε εκλογές, εν μέσω θύελλας για την ελληνική οικονομία, είχε εν πολλοίς προαναγγελθεί από τις δηλώσεις που έκαναν - κυρίως - τόσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επέμεναν για κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας - ΔΗΜΑΡ, όσο και του κ. Φ. Κουβέλη, που έθετε μέχρι τέλους ως απαράβατη προϋπόθεση τη συμμετοχή του Συνασπισμού.
Ετσι, παρά τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εξεύρεση λύσης, έως και την ύστατη ώρα, όχι μόνον δεν υπήρξε κοινός τόπος, αλλά αντίθετα η επιμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα να μη συζητά καν τη συμμετοχή του σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη δυσφορία του προέδρου της ΝΔ.
Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος κατηγόρησαν ευθέως τον κ. Τσίπρα ότι επιδιώκει τη νέα εκλογική αναμέτρηση, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε ότι εκείνοι δεν θέλουν να δώσουν λύση και γι΄ αυτό δεν προχωρούν μόνοι τους με τον κ. Κουβέλη.
Την ίδια ώρα και το κλίμα μεταξύ των κ. Σαμαρά και Καμμένου δεν ήταν... ευχάριστο με δεδομένη την υπόθεση (που κυριάρχησε χθες) με το non paper που έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον κ. Κ. Παπούλια και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ήταν... πλαστό, αφήνοντας αιχμές κατά του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλεύθηκε το αλαλούμ που υπήρξε από τους χειρισμούς του κ. Καμμένου και έθεσε το θέμα προκαλώντας την οργή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων...
Σύμφωνα με πληροφορίες, ετέθη ξανά και στη χθεσινή σύσκεψη θέμα σχηματισμού κυβέρνησης από τρία κόμματα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), αλλά και πάλι ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο κ. Φ. Κουβέλης.
Η άρνηση παρέμεινε ακόμη κι όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε ως ενδεχόμενο το πάγωμα» των μέτρων για ένα ορισμένο διάστημα.
http://content-aka.ethnos.gr/filesystem/images/20120516/engine/assets_LARGE_t_942_43379629_type11484.jpg
Γιάννης Σαραντάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: