Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι των φετινών Πανελλαδικών

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι των φετινών Πανελλαδικών
Τετάρτη 16 Μαΐου 2012
Δυσκολότερη θα είναι φέτος η πρόσβαση στα ΑΕΙ της χώρας για τον κύριο όγκο των μαθητών (κατηγορία 90%), ενώ οι υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών .. (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), θα έχουν όπως φαίνεται, περισσότερες ευκαιρίες πρόσβασης και με μικρότερα εμπόδια.

Και αυτό διότι το υπουργείο Παιδείας αύξησε κατακόρυφα τις θέσεις γι' αυτήν την κατηγορία ακόμη και σε περιζήτητες σχολές, τόσο των κεντρικών όσο και των περιφερειακών ιδρυμάτων, κατά 4.084. Με πρώτη ανάγνωση, και αν δεν αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις, θα υπάρξουν βάσεις δύο ταχυτήτων.
Οι υποψήφιοι με τη γενική σειρά θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον περσινό ή ακόμη και πιο αυξημένο ανταγωνισμό, ενώ όσοι διεκδικήσουν τις θέσεις ειδικών κατηγοριών θα πρέπει να περιμένουν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- μείωση του ανταγωνισμού και κατ' επέκταση πτώση των βάσεων.
Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών, που ξεκινούν τη Δευτέρα, θα βρουν στο «Έθνος - Παιδεία» χρήσιμες πληροφορίες τόσο για τις ημέρες των εξετάσεων όσο και για τη διαμόρφωση των θέσεων στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Με δεδομένο ότι αυτές οι εξετάσεις καθορίζουν κατά κάποιον τρόπο ολόκληρη τη ζωή σας, εμείς σας ευχόμαστε καλό κουράγιο και καλή επιτυχία.
MΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Παράταση προθεσμίας για την απόκτηση κωδικού ασφαλείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Οδηγίες προς καθηγητές και βαθμολογητές
+ SOS ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ TIΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: