Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σε δημοπρασία τα γυαλιά και το... αίμα του Γκάντι - ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ MULLOCΚ'S

Ο πατέρας της ινδικής ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι
Πέμπτη 05 Απριλίου 2012  
Λίγο από το χώμα και το γρασίδι που έβαψε το αίμα του ηγέτη της ινδικής ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι, τη στιγμή της δολοφονίας του στο Νέο Δελχί το 1948, θα πωληθούν μαζί με.. άλλα προσωπικά αντικείμενα, όπως τα διάσημα στρογγυλά γυαλιά του, σε δημοπρασία του οίκου Mullock's στη Δυτική Αγγλία.

Λίγο από το χώμα και το γρασίδι που έβαψε το αίμα του ηγέτη της ινδικής ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι, τη στιγμή της δολοφονίας του στο Νέο Δελχί το 1948, θα πωληθούν μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα, όπως τα διάσημα στρογγυλά γυαλιά του, σε δημοπρασία του οίκου Mullock's στη Δυτική Αγγλία.
Οπως έγινε γνωστό από τους ανθρώπους του Mullock's, το ματωμένο χώμα και το γρασίδι αναμένεται να πωληθούν έναντι 12.101-15.151 ευρώ, ενώ από το σύνολο των αντικειμένων προς πώληση ο οίκος αναμένει να έχει κέρδη από 96.808 ευρώ μέχρι 121.010 ευρώ! Σύμφωνα με τον ειδικό αξιολόγησης των ιστορικών εγγράφων Ρίτσαρντ Γουέστγουντ-Μπρουκς του οίκου Mullock's, όλα τα αντικείμενα που θα πωληθούν είναι γνήσια.
Εκτιμήσεις ειδικών
Τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των αγοραστών θα τραβήξουν επίσης τα γυαλιά του ηγέτη του κινήματος της απελευθέρωσης από τους Βρετανούς, τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών είχαν κατασκευαστεί το 1891 στο Γκλούτσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας!
Τα γυαλιά αναμένεται να πιάσουν στη δημοπρασία κι αυτά μέχρι 15.151 ευρώ και ο Γκάντι τα είχε αποκτήσει όταν ήταν στη Βρετανία ως φοιτητής Νομικής.
Τότε ο Μαχάτμα Γκάντι είχε γίνει μέλος της Κοινότητας Χορτοφάγων του Λονδίνου και μέσω αυτής της κοινότητας είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με κόσμο από το Γκλούτσεστερ.
Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου και σε αυτήν θα πωληθούν επίσης πολλές επιστολές με την υπογραφή του Γκάντι και ένα βιβλίο προσευχών του μεγάλου ηγέτη.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: