Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης καπνοπαραγωγών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6Iu7taOKAIEhYTtxMeixps_zt-pE_WdIY2Ef_EmiYib_cYbgLin2nqPG435KtEYPbvlI-7CM2ExbpPVbFEFl0vd5YF5lq2oCD9X3R3aY0gchtDP0mJpMwNq_Ll-LBEm9SNF9kYBvC0IU/s1600/1.JPG 

Πέμπτη 05 Απριλίου 2012
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο Μέτρο «Πρόωρη... συνταξιοδότηση γεωργών και γεωργικών εργατών (ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ)» του Άξονα 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», να υποβάλλουν Αιτήσεις ένταξης.

Το Μέτρο 113 αφορά στην ενθάρρυνση των ηλικιωμένων γεωργών και συγκεκριμένα καπνοπαραγωγών, να αποχωρήσουν για πάντα από την ενεργό επαγγελματική ενασχόληση με τη γεωργία λαμβάνοντας πρόωρη συνταξιοδότηση. Στόχος είναι, αφενός η εξασφάλιση ενός ελάχιστου οικογενειακού εισοδήματος στον αποχωρούντα γεωργό και αφετέρου η ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού μέσω μεταβίβασης της εκμετάλλευσής του σε έναν διάδοχο, νέο ηλικιακά γεωργό, ο οποίος θα αυξήσει το μέγεθος της εκμετάλλευσης που θα δημιουργηθεί.

Το μέγιστο ετήσιο χορηγούμενο ποσό ανά δικαιούχο ανέρχεται σε 6.000 ευρώ μέχρι τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους, και όχι πέραν του 2015.

Το ύψος της Πρόσκλησης ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι γεωργοί-αρχηγοί οικογενειακής εκμετάλλευσης, εφόσον:
* είναι γεννηθέντες από την 1η Μαΐου 1948 έως και την 1η Μαΐου 1951,
* έχουν ενεργοποιήσει εκτατικά δικαιώματα προερχόμενα από τον καπνό το έτος 2009,
* μεταβιβάσουν σε διάδοχο ηλικίας μικρότερης των 40 ετών την εκμετάλλευσή τους με τουλάχιστον 10ετή μίσθωση ή/και με πλήρη μεταβίβαση νομής και κυριότητας, και
* δεν έχουν εγκριθεί για ενίσχυση από οποιοδήποτε άλλο Μέτρο του ΠΑΑ 2007?2013, που ως προϋπόθεση επιλεξιμότητας απαιτεί γεωργική δραστηριότητα μετά την ένταξη σε αυτό.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά από οποιοδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο, μέσω σχετικής εφαρμογής στους διαδικτυακούς τόπους της ΕΥΕ ΠΑΑ–Ανταγωνιστικότητα (http://www.agrotikianaptixi.gr) και στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ
( http://www.opekepe.gr).

Μετά την οριστικοποίησή τους οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα εκτυπώνονται και θα κατατίθενται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ με ταυτόχρονη υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ώστε να συσταθεί ο φάκελος υποψηφιότητας.

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 4η Απριλίου 2012 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 5η Μαΐου 2012 για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και η 15η Μαΐου 2012 για την κατάθεση των εκτυπωμένων αιτήσεων και των δικαιολογητικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στους διαδικτυακούς τόπους www.minagric.gr, www.agrotikianaptixi.gr και www.opekepe.gr, στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής  ΠΑΑ–Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες, καθώς επίσης στα τηλέφωνα 210-52.75.248 και 210-52.75.252.

Δεν υπάρχουν σχόλια: