Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τιμή για το Νομό Πιερίας - Από τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας βραβεύτηκε η κα Μαρία Μποβολή Για την εθελοντική προσφορά 32 ετών ως κοινωνική λειτουργός στη "Μέριμνα Παιδιού"


Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 Τοπικά
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου στο μέγαρο της παλιάς βουλής η εκδήλωση των βραβείων "Μαζί για το Παιδί".
Η αίθουσα της ...
Παλαιάς Βουλής ήταν κατάμεστη από ανθρώπους που παραβρέθηκαν για να γνωρίσουν από κοντά το σημαντικό κοινωνικό έργο των ανθρώπων που επέλεξε να τιμήσει φέτος η Ένωση "Μαζί για το Παιδί".

Με το Βραβείο "Έργο Ζωής" τιμήθηκε η κυρία Μαρία Μποβολή, που με την εθελοντική της δράση συνέβαλε το 1979 στην ίδρυση της "Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης", σε μια περίοδο που στην περιφέρεια Κατερίνης δεν υπήρχε καμία δομή για να φιλοξενήσει ανάπηρα παιδιά.

Η κυρία Μποβολή κατά την βράβευσή της ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ένωσης "Μαζί για το Παιδί" για την τιμή που της έγινε καθώς και για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο σύλλογο της Μέριμνας.

Ανέφερε πως το βραβείο το μοιράζεται με τους γονείς των αναπήρων παιδιών της Μέριμνας που μαζί συμπορεύτηκαν στο δύσκολο έργο με αγωνία πίστη και ελπίδα.

Επίσης το αφιέρωσε στο σύζυγό και τις δύο κόρες της που την συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά της, καθώς και στο προσωπικό της Μέριμνας που κατά την πορεία των 32 χρόνων εργάζονται με ήθος και αγάπη προς τα παιδιά παρά το γεγονός ότι έχουν να πληρωθούν 11 μήνες.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άψογη συνεργασία της με τον Δ/ντή του Ε.Κ.Κ.Ε.Ε. Γιώργου Κοκόγια ο οποίος τόσο ξαφνικά έφυγε από τη ζωή τη στιγμή που έδινε τον αγώνα του για την λειτουργία της Μέριμνας μέσα από συνέντευξή του στην τηλεόραση.

Ελπίζουμε πως το έργο της κυρίας Μποβολή θα βρει άξιους συνεχιστές προς χάρη των αναπήρων παιδιών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: