Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Διευρύνεται η έρευνα των δικαστικών αρχών για τα «45αρια» της νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 05 Απριλίου 2012  
Μετά τις διώξεις στους αδερφούς Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη για για την υπόθεση με τα «45άρια», έργα τα οποία ανέθετε απευθείας η νομαρχία Θεσσαλονίκης με πρόχειρους διαγωνισμούς, η...
εισαγγελία «ανοίγει» την έρευνα και σε άλλα πρόσωπα.
Με έγγραφη παραγγελία του ο εισαγγελέας πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας προς τον Οικονομικό Επιθεωρητή ζητά να διερυνηθούν οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες που υπάρχουν για τους ιδιώτες που ανέλαβαν την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων καθώς και υπαλλήλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ενέκριναν τα έργα. Ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί η τέλεση του αδικήματος της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω πράξη καθώς και όποιο άλλο αδίκημα προκύψει κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Στις αρχές Μαρτίου η εισαγγελία Θεσσαλονίκης άσκησε σε βάρος των αδερφών Ψωμιάδη αλλά και εναντίον άλλων 19 ατόμων - διευθυντές, τμηματάρχες και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης - ποινικές διώξεις για απλή συνέργεια σε απιστία και ψευδή βεβαίωση και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου. Για την ίδια υπόθεση διώκονται και άλλα 19 άτομα. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 340 έργα που ανατέθηκαν με πρόχειρους διαγωνισμούς, από τα οποία εκτιμάται ότι ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο με περίπου 4.000.000 ευρώ κατά τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις των εισαγγελικών αρχών.
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=133539
Συντάκτης: Βασίλης Κυριακούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: