Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Κλείδωσαν και οι γεννηματικοί Δήλωσαν υποστήριξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως και ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Μπεγλίτης

Παρασκευή 09 Μαρτίου 2012
Χωρίς να έχει επιλυθεί ακόμη το οικονομικό πρόβλημα της Ιπποκράτους - εκκρεμούν οφειλές ενός εκατομμυρίου ευρώ μόνο στους εργαζομένους -, αρχίζει αύριο η Εθνική Συνδιάσκεψη ..του ΠΑΣΟΚ, με τους δύο υποψήφιους αρχηγούς του κόμματος να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους σε ό,τι αφορά τις πολιτικές πλατφόρμες που θα παρουσιάσουν ενώπιον του αμιγώς κομματικού τους ακροατηρίου.
Με ένα δείπνο στο σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου επισημοποιήθηκε ο αρραβώνας γεννηματικών και βενιζελικών καθώς ως επίτιμος καλεσμένος εκλήθη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο δείπνο παρακάθησαν επίσης η Φώφη Γεννηματά, ο Θανάσης Τσούρας και ο Κώστας Γείτονας, οι οποίοι θα στηρίξουν τον υπουργό Οικονομικών στην κούρσα της διαδοχής, ωστόσο δεν έχει διασαφηνιστεί εάν θα βάλουν τα ονόματά τους και στο κείμενο με τις υπογραφές των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

ΑΙΧΜΕΣ. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης αποχώρησε από τη θέση του για να αποδεσμευτεί και να συμμετάσχει, όπως είπε, στην εσωκομματική διαδικασία προκειμένου «να εκφράσω την άποψή μου με βάση την προσωπική και πολιτική αντίληψη που έχω για τις υποψηφιότητες». Μάλιστα, μιλώντας στον Real FM, είπε ότι έχει ήδη επιλέξει «με βάση τη δική μου αντίληψη των αναγκών της παράταξης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο». Ο Πάνος Μπεγλίτης - ο οποίος έχει συνυπάρξει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας - άφησε αιχμές για όσους συναδέλφους του καταθέτουν ιδεολογικές και πολιτικές πλατφόρμες (Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου, Θ. Πάγκαλος) καθώς επιχειρούν, όπως υποστήριξε, να διαπραγματευθούν την προσωπική τους κομματική επιβίωση. «Οι περισσότερες από αυτές τις προτάσεις κινούνται μεταξύ ενδιαφέροντος και αφόρητων κοινοτοπιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εκ παραλλήλου, η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή προγραμματίζει συνάντηση με τον Χρήστο Παπουτσή, με τον οποίο και συζήτησε για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Η ίδια δεν θέλησε χθες να αποκαλύψει ποιον από τους δύο υποψηφίους θα υποστηρίξει, ωστόσο από το κείμενό της που θα εκφωνήσει στην Εθνική Συνδιάσκεψη γίνεται σαφές ότι βρίσκεται πιο κοντά στις απόψεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Ενα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ οφείλει μελλοντικά να ξανασηματοδοτήσει τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και τη μετατροπή του σε πολυκεντρικό και συλλογικό κόμμα», αναφέρει στην παρέμβασή της ζητώντας εσωτερικές διεργασίες για ομογενοποίηση και πάλι του ιδεολογικού του χώρου, αλλιώς θα βρεθεί «εκλογικά διασπαρμένο και ηθικά απογοητευμένο».

«ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ». Επίσης, ο Μανώλης Οθωνας, ένας από τους «7» της ομάδας των αναπληρωτών και υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ που τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Ευ. Βενιζέλου, δήλωσε χθες (ΝΕΤ) ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει ανάγκη ούτε αναζητεί οπαδούς ή υπασπιστές. Πρόσθεσε όμως και για τον Χρήστο Παπουτσή πως είναι ένας πολιτικός «καινοτόμος και μεταρρυθμιστής, ανοίγει δρόμους, κάνει συγκρούσεις, φέρνει αποτελέσματα και έχει βαθιά γνώση του διεθνούς και ευρωπαϊκού περιβάλλοντος».
Τέλος, ιδρυτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εντός του 2012 ζήτησε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας προειδοποιώντας ότι το Κίνημα θα πρέπει να δουλέψει για να μεγαλώσει η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της 18ης Μαρτίου.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: