Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 (Β΄ ΜΕΡΟΣ).

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizNcU8xu9zHiU6wSoE4Mg-9nFBYzDI5tIV49X1ZaJcZl5xcKzBbKLaQ7qb2PNPAQJaMWLRsUuNseMavIsTvHiw0S4OORgZio5lQfWSWYr_ZT3UZOnVsLXq0YH0KGztgYbgmPhjY8NSsB0/s1600/Lappas+profil+1.JPG 

Παρασκευή 09 Μαρτίου 2012
ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «HELIOS».
ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ...«ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ»!;!
ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ.
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2010 ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;
Μερικά ακόμη ζητήματα που ...
θέσαμε στην προ ημερησίας συζήτηση ήταν τα εξής:
Πρόγραμμα «HELIOS» και Δήμος Δίου – Ολύμπου: Σε προηγούμενες συνεδριάσεις υπήρξε μία παλινωδία στις δηλώσεις του δημαρχεύοντος γύρω από το θέμα της ενδεχόμενης συμμετοχής του Δήμου μας στο projectHelios”. Συγκεκριμένα μετά από ερώτησή μου τον Οκτώβριο, αρχικά δήλωσε το ενδιαφέρον του Δήμου μας για συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με υπόδειξη ορισμένων εκτάσεων, τις οποίες δεν προσδιόρισε. Τον Δεκέμβριο μετά από νέα σχετική ερώτησή μου, ακούσαμε με έκπληξη τον δημαρχεύοντα να ανακοινώνει πως είχε αποσύρει το ενδιαφέρον του Δήμου εξαιτίας δήθεν κινδύνων απώλειας κυριότητας των εκτάσεων αυτών. Το ίδιο επανέλαβε και τον Ιανουάριο παρά την υπόδειξή μου ότι κανείς κίνδυνος δεν υφίσταται στην φάση του κατ’ αρχάς ενδιαφέροντος. Κι όμως, μόλις λίγες εβδομάδες μετά γίναμε μάρτυρες δημοσιευμάτων που ανέφεραν και τον δήμο Δίου – Ολύμπου ως έναν εκ των 15 δήμων που μετέχουν στο πρόγραμμα! Ζήτησα λοιπόν να σταματήσει το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» και να μάθουμε επιτέλους επίσημα ποια είναι η αλήθεια γύρω από το θέμα. Ω, του θαύματος αυτή τη φορά οι κίνδυνοι είχαν εξαλειφθεί ως διά μαγείας κατόπιν προφορικής διαβεβαίωσης του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη προς τον κ. Φαρμάκη, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο υπουργείο. Έτσι μας ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος μας υπέδειξε εκτάσεις περίπου 300 στρ., χωρίς να δηλωθεί πάντως για ποιες ακριβώς εκτάσεις πρόκειται.
Αφήνω ασχολίαστο το ότι ο δημαρχεύων για άλλη μία φορά δεν έλαβε όταν έπρεπε υπόψη τις έγκαιρες θετικές μας υποδείξεις και δε μπήκε καν στον κόπο να κάνει ένα τηλεφώνημα προς το υπουργείο για διασταύρωση. Αλήθεια ποια θα ήταν η τύχη της συμμετοχής του δήμου μας στο τόσο φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα αν δεν τύχαινε «να φέρει ο δρόμος» τον κ. Φαρμάκη απ’το υπουργείο ανάπτυξης τον Φεβρουάριο; Υπογραμμίζω επίσης ότι σε καμία συνεδρίαση (απ’ τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο) δεν ένιωσε την ανάγκη ο δημαρχεύων να ενημερώσει από μόνος του το σώμα για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα. Η όποια ενημέρωση προσέφερε, έγινε πάντοτε και μόνο κατόπιν δικών μου ερωτήσεων! Τόσο σοβαρά βλέπει η δημοτική αρχή ένα πρόγραμμα που ενδέχεται να φέρει πολλές νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, πιθανή ενεργειακή αυτάρκεια του δήμου και απαλλαγή από λειτουργικά έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως!
Προμήθειες απορρυπαντικών από σχολεία της δημ. ενότητας Δίου κατόπιν …«εντολής δημάρχου»: Πριν από μερικές εβδομάδες έγινα δέκτης μίας πολύ σοβαρής πληροφορίας· ότι δηλ. κάποιος προμηθευτής πήγε σε σχολεία της δημ. ενότητας Δίου και ζήτησε να λάβει παραγγελίες για είδη καθαριότητας συνολικής αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ενεργεί κατόπιν εντολής δημάρχου! Βέβαια ο προμηθευτής έκανε απλώς τη δουλειά του. Τίθεται όμως το ερώτημα ποιος είναι ο δήμαρχος που έδωσε τέτοια εντολή και γιατί για τόσο μεγάλο πόσο δεν έγινε διαγωνισμός ή έστω η συλλογή προσφορών από όλους τους τοπικούς επαγγελματίες, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική (που μάλιστα εφαρμόστηκε και φέτος στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνει η πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής, κ. Ζουρζούρα). Επίσης ποια ήταν η θέση της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης; Ο δημαρχεύων απάντησε πως ουδέποτε έδωσε ο ίδιος τέτοια εντολή, ενώ η κ. Ζέρβα ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας δήλωσε πως δε γνωρίζει τίποτε σχετικά με τη φημολογούμενη «εντολή δημάρχου», δεν διέψευσε ωστόσο το γεγονός της αποκλειστικής προμήθειας υλικών από τον συγκεκριμένο προμηθευτή. Καμία απάντηση δεν δόθηκε για την πρακτική που ακολουθήθηκε (ουσιαστικά προφορική απευθείας ανάθεση), ενώ μένει αδιευκρίνιστο το αν ο προμηθευτής έλεγε ψέμματα η αν όντως κάποιος…«δήμαρχος» έδωσε σχετική εντολή! Θα συνεχίσουμε να διερευνούμε το θέμα μέχρι να δοθούν ικανοποιητικές και σαφείς απαντήσεις.
Μηχανισμός φιλτραρίσματος υδραγωγείου Λιτοχώρου: Η δημ. σύμβουλος του συνδυασμού μας κ. Μόχλα – Φαρμάκη Ευαγγελία απηύθυνε ερώτημα προς τον δημαρχεύοντα σχετικά με παράπονα συνδημοτών μας από το Λιτόχωρο για «θολούρα» στο πόσιμο νερό σε αρκετές συνοικίες. Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε πως δε γνωρίζει τίποτε σχετικά κι απέκλεισε το ενδεχόμενο υπερβολικής χλωρίωσης, ειδικά αυτή την εποχή.
Σχετικά με τον ισολογισμό οικ. έτους 2010 του πρώην Δήμου Δίου: Επίσης η κ. Μόχλα ρώτησε πως είναι δυνατόν να έχει αργήσει τόσο πολύ να έρθει στο Δ.Σ. ως θέμα ο ισολογισμός του 2010 του πρώην δήμου Δίου. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ισολογισμός ήλθε ως θέμα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον Ιανουάριο, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις κι αντιπαραθέσεις. Η απάντηση που δόθηκε ήταν πως το θέμα θα έρθει στο Δ.Σ. κάποια στιγμή.
Ωστόσο ο λογιστής που συνεργαζόταν με τον τότε δήμο Δίου επισημαίνει πως ο συγκεκριμένος ισολογισμός θα έπρεπε να είχε ψηφισθεί έως τις 5 Οκτωβρίου 2011!!!

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: