Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - Καλούνται για εξηγήσεις βουλευτές με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ

Παρακευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Καλούνται για εξηγήσεις βουλευτές με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ
Ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου του Πόθεν Εσχες της Βουλής θα κληθούν από σήμερα βουλευτές, σε λογαριασμούς των οποίων εντοπίστηκαν κινήσεις άνω των 100.000 προς το εξωτερικό...
κατά το 2011, βάσει στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς πολιτικών προσώπων με εμβάσματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ. Τα ονόματα θα οριστικοποιηθούν μέσα στην ημέρα και θα δοθούν στον κ. Ευάγγελο Αργύρη προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή Ελέγχου του Πόθεν Εσχες».
«Επειδή κάθε μία από τις περιπτώσεις αυτές έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, μπορεί να πρόκειται για εμπορικές συναλλαγές συζύγων, δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνει κάποια δημόσια ανακοίνωση προτού προηγηθεί αυτή η ακρόαση, η οποία μπορεί να διαρκέσει μία με δύο ημέρες» διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος.
ΝΔ: Να παραιτηθεί
Να υποβάλει την παραίτησή του κάλεσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, τον βουλευτή, που μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό κατάθεση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.
«Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης και συμπλήρωσε: «Ζητείται το παράδειγμα. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος».
Συνεχίζεται η οπερέτα
Χθες συνεχίστηκε η «οπερέτα» αναζήτησης του βουλευτή του... ενός εκατομμυρίου, ο οποίος παραμένει «άφαντος», παρά το γεγονός ότι όλοι οι θεσμικοί παράγοντες αναζητούν μετ΄ επιτάσεως το όνομα του μεγαλοκαταθέτη πολιτικού που τον Μάιο του 2011 έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα πολλαπλασιάστηκαν στη Βουλή οι αντιδράσεις βουλευτών όλων των πλευρών, γιατί όπως έλεγαν «όσο δεν αποκαλύπτεται το όνομα, αμαυρώνεται όλο το πολιτικό σύστημα».
Κι ενώ ο καταγγέλλων πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Π. Νικολούδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Φ. Πετσάλνικο, συνέχισε να κρατά το στόμα του κλειστό, επικαλούμενος τα προσωπικά δεδομένα, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί αν το ποσό που εξήχθη στο εξωτερικό είναι σε αναντιστοιχία με τα δηλωθέντα εισοδήματα και αν έχει φορολογηθεί.
Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε και τη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ερευνηθεί αν το όνομα του βουλευτή περιλαμβάνεται στις λίστες πολιτών που έβαλαν χρήματα στο εξωτερικό.
Οι πιέσεις για τη δημοσιοποίηση του ονόματος συνεχίστηκαν και εντός του Κοινοβουλίου, με τον πρόεδρο της επιτροπής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες Ευ. Αργύρη να λέει πως «ήδη έχω δώσει κατευθυντήριες εντολές στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα ''πόθεν έσχες'' αυτής της περιόδου, που ανέφερε ο Π. Νικολούδης».
Σημείωσε δε πως «όταν βρεθεί ο βουλευτής, θα ανακοινωθεί το όνομά του, αφού προηγουμένως συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή και βγει πόρισμα από τους ορκωτούς λογιστές που θα είναι προς δημοσιοποίηση». Είχαν προηγηθεί ομαδικά πυρά βουλευτών.
Εκκληση στον «συνάδελφο ή στη συναδέλφισσα βουλευτή, ο οποίος έβγαλε τα χρήματά του στο εξωτερικό με νόμιμο τρόπο, να βγει και να αποκαθάρει το πολιτικό σύστημα όσο το δυνατόν ταχύτερα», απηύθυνε από το βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος.
Αντιδράσεις
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι «ο καθένας από μας παρακαλεί και προκαλεί τον πρόεδρο της Βουλής να βγει και να πει το όνομα του βουλευτή, ο οποίος, νομίμως μεν αλλά κατά τρόπο πολιτικώς ανορθόδοξο, έστειλε ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό».
Ο Πρ. Παυλόπουλος κάλεσε «να αναλάβει τάχιστα πρωτοβουλία για να πάψει να υπάρχει αυτού του είδους η ομαδική σπίλωση όλου του πολιτικού κόσμου, με αφορμή εκείνου του συναδέλφου ο οποίος έχει εξαγάγει χρήματα στο εξωτερικό».
Αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να διευκρινιστεί πλήρως και άμεσα το θέμα «που έχει προκύψει με τη δημοσιοποίηση του ονόματος συναδέλφου που φέρεται να έχει καταθέσει ένα εκατ.ευρώ σε τράπεζα της Ελβετίας» κατέθεσαν οκτώ διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Αμοιρίδης, Θεοδωρίδης, Μαγκούφης, Τσετίν, Παπαμανώλης, Παραστατίδης, Μιχελογιαννάκης και Τόγιας.ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πασοκ

Η Νεα Σεισαχθεια του δρ Κουτσουκου γινεται πραγματικοτητα!

Επιυχια των blogs και του του πρεσσσ!!

http://press-gr.blogspot.com/2010/05/2010.html

Χρονια τα ελεγε στο press-gr o dr koutoukos

Να η αποδειξη:

PRESS-GR.blogspot.com:

Νέα Σεισάχθεια 2010...
press-gr.blogspot.com/2010/05/2010.html
23 Μάιος 2010 –

Νέα Σεισάχθεια 2010: Η μόνη διέξοδος… στα οικονομικά αδιέξοδα, σήμερα! ....από τον Δρ Κουτσούκο

Μειωνονται οι δοσεις των δανειων στο 30% του μηνιαιου μισθου του πολιτη!!
Να γίνει «κούρεμα» των δανείων των πολιτών έως 53%, όπως έγινε και για τις τράπεζες!


Ερχονται καλυτερες μερες!


Μέχρι 50% μειώνονται οι δόσεις των στεγαστικών δανείων για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι δόσεις πληρώνονται με παρακράτηση από τον μισθό.

Το ποσοστό της παρακράτησης για την κάλυψη του δανείου έφτανε στα 6/10 του μισθού. Ομως, μετά τις δραστικές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τα «αρνητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας», η παρακράτηση θα μειωθεί στα 3/10 του μισθού.

Το ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, και όπως είπε, εντός των ημερών θα εκδώσει απόφαση με την οποία θα μειωθεί δραστικά -στο μισό- η παρακράτηση από τον μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου.

Nikos Pasok