Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ..ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗς 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.. ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...(του Δημ.Καλαϊτζή)

Παρακευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Γεννημένοι ήδη πρίν το 1974, μεγαλώνοντας στην μεταπολίτευση, γαλουχηθήκαμε με τις αξίες του Σοσιαλισμού και του μετασχηματισμού της Ελληνικής Κοινωνίας, που κυρίως εισήγαγε στην κοιωνία και στην πολτική το ΠΑΣΟΚ.
-Η κοινωνία μετεξελίχθηκε, η ...
ανισότητα σιγά σιγά άρχισε να εξαλείφεται,το βιοτικό επίπεδο του λαού μας ανέβηκα αισθητά, οι φτωχότεροι μπόρεσαν και βελτίωσαν το επίπεδο της ζωής τους, η δημοκρατία απέκτησε βάθος και σταθερά θεμέλια, με τη συμβολή της πρώτης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης, αλλά ιδιαίτερα με τις μετέπειτα κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, οι οποίες παρά τα λάθη,ανέδειξε τον λαό στο κέντρο των αποφάσεων και άρχισαν δειλά δειλά να γίνοται μικρά βήματα που έδειχναν ότι υπάρχει στόχος και όραμα του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας.
-Πέρασαν τα χρόνια, έφυγαν οι μεγάλοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης και μπήκαμε στη νέα γεννιά πολιτικών, τον Κ Σημίτη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Βενιζέλο κλπ.
-Με την είσοδο της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, με την επικράτηση των συντηρητικών πολιτικών στην Ευρώπη,οι κοινωνικές αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν υπέρ της εργατικής τάξης και υπέρ των μικρομεσαίων, άρχισαν να ξηλώνονται στο όνομα της ύπαρξής μας στο καπιταλιστικό σύστημα της ξεθωριασμένης πολιτικά Ευρώπης.
- Στο όνομα της μή χρεωκοπίας, δηλαδή της κατά πολλούς αναγκαίας αποδοχής της υπάρχουσας κατάστασης λόγω έλλειψης τρίτης λύσης και της αδυναμίας σχετικών συμμαχιών,το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε και αποτελεί ένα απο τους πόλους της πολιτικής ζωής που στηρίζει τις τελευταίες συμφωνίες με την Τρόικα.
- Ομως, πολλοί σήμερα στο ΠΑΣΟΚ (εκφράζονται ανοιχτά οπως ο Λοβέρδος) συμφωνούν ακόμη και σε μελλοντική συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό όμως έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, όχι μόνο σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε απλά μέλη, που διαπιστώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ σιγά σιγά χάνει όλα τα στοιχεία που είχε ακόμη στα σπλάχνα του απο την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.
- Σίγουρα δέν συμφωνώ να φύγουν απο το ΠΑΣΟΚ όσοι διαφωνούν και εντοπίζουν λάθη και παλινωδίες, όμως πιστεύω ότι για να προστατέψουμε το έθνος, για να ανοίξουμε το δρόμο που οδηγεί στην αδέσμευτη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία.
- Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό πρέπει να παίξει το ΠΑΣΟΚ, που με θύμηση και πυξίδα την ιδεολογία απο το παρελθόν, πρέπει να κινηθεί σε νέα πλαίσια, πρέπει να ερμηνεύσει τη νέα κοινωνική και παγκόσμια κατάσταση, να ληφθεί απόφαση να προχωρήσει σήμερα σε μια βαθειά και ουσιώδη πολιτική πράξη, ήτοι στη διακήρυξη νέων βασικών αρχών και στόχων ενός νέου πολιτικού Κινήματος, με την ανασυγκρότηση  του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.
-Το κίνημα αυτό δέν μπορεί παρά να έχει όραμα στο μέλλον, με πυξίδα το σοσιαλισμό και τη σοσιαλδημοκρατία.
Να έχει έτοιμες τις λύσεις για τα προβλήματα του σήμερα και του αύριο, με προτάσεις για κοινωνικές αλλαγές, με επαναφορά των κατακτήσεων του λαού που τελευταία έχουν υποστεί την πιό βάρβαρη και εκβιαστική απώλειά τους..
Ο δημοκρατικός λαός μπήκε στη γωνία και στον πάγο, ενώ είναι γνωστό ότι μόνο με την ενεργό πολιτική παρουσία των πολιτών, απ' άκρου εις άκρο της Ελλάδας, θα εξασφαλιστούν τόσο η οικονομική μας βελτίωση, η εθνική μας ανεξαρτησία όσο και η λαϊκή κυριαρχία. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή στην ενεργό λαϊκή παρουσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας.
- Οπως παλιά έτσι και σήμερα η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της Πατρίδας μας. 
- Πρίν τη μεταπολίτευση ήταν τα επτά μεσαιωνικά χρόνια που πέρασαν με τη στυγνή στρατιωτική δικτατορία και η τραγωδία της Κύπρου που αποτέλεσαν  μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας.Τότε μεταβλήθηκε η Ελλάδα σε προχωρημένο πυρηνικό φυλάκιο του Πενταγώνου, για να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων. Διαβρώθηκε ο κρατικός μηχανισμός, οι ένοπλες δυνάμεις, τα κόμματα, ο συνδικαλισμός, η πολιτική ηγεσία του τόπου έτσι, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβολή ξενοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας, όταν αυτό κρίθηκε πως συνέφερε την Ουάσιγκτον.
- Τώρα, η λαθεμένη οικονομική πολιτική, η εξαθλίωση του λαού, η φτώχεια και το ζοφερό μέλλον, οδήγησε το λαό στο μούδιασμα και στην απραξία.
-Το ΠΑΣΟΚ, όπως και τα  άλλα κόμματα του σημερινού πολιτικού συστήματος έβλεπαν την πατρίδα μας  να μεταβάλλεται σε ξέφραγο αμπέλι,το δημόσιο να νοσεί βαρειά, η πολιτική να ενδιαφέτεται μόνο για την πειβίωσή της,  να διαβρώνεται και να βυθίζεται  η οικονομία μας με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου σύγχρονου κεφαλαίου.
-Η πολιτική ανυπαρξία των τελευατίαων ετών είχει ώς ποτέλεσμα, να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, να υποστεί βουτιά υ παραγωγικότητα του πρωτογενούς τομέα,  να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, και να βλέπουμε ένοτνα τα σημάδια μίας νέας μετανάστευσης του λαού μας , η προσφορά φτηνής εργασίας να είναι πρό των πυλών και να απειλεί την ίδια την ύπαρξη των λαικών στρωμμάτων.
Η πορεία που ακολουθήσαμε μας οδήγησε μπροστά στη χρεωκοπία, που οδηγεί τοιυς σύγχρονους πολιτικούς μας προς νέα υποτέλεια,  υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων,  διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου .
- Αυτό για να ανακοπεί πρέπει να αλλάξουμε ρότα και να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στη θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας.ΤΟ ΠΑΣΟΚ πρέπει να κατανοήσει ότι είναι μονόδρομος αυτή η πορεία... και πρέπει να αποτελέσει τον πολιτικό πόλο που θα αγκαλιάσει και θα καθοδηγήσει αυτές τις προοδευτικές  δυνάμεις του λαού μας.
- Αν το ΠΑΣΟΚ δέν ξεκινήσει σε μία νέα διακήρυξη τύπου 3ης Σεπτέμβρη, θα συνθλιβεί, αφού δέν θα υπάρχει σαφής πολιτική διαφοροποοίηση με τα συντηρητικά κόμματα,θα αφομοιωθεί ιδεολογικά και θα εξαφανιστέι απο την πολιτική ζωή του τόπου.
-Είναι πολύ απλός ο λόγος.Το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε στην μεταπολίτευση, απο την ανάγκη των καιρών και του λαού  να εκφραστεί, κοινωνικά και πολιτικά.
- Σήμερα και τώρα υπάρχει η αναγκαιότητα αυτή και πρέπει το ΠΑΣΟΚ να μπορεί να εκφράσει αυτές τις κοινωνικές αναγκαιότητες του σήμερα.. άλλως θα μπεί στο "χρονονοτούλαπο της ιστορίας."


ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: