Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Λος Άντζελες: Η «οργή εναντίον των Αμερικανών» αναφέρεται ως κίνητρο του Γερμανού ύποπτου για εμπρησμούς στο Λος Άντζελες.

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/1BC6373A1BF47A49A993FA169D5A823C.jpg 

Πέμπτη 05 Ιανουαρίου 2012
Κατηγορίες απαγγέλθηκαν χθες Τετάρτη σε βάρος ενός Γερμανού πολίτη για δεκάδες εμπρησμούς που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς ..σε όλο το Λος Άντζελες, κίνητρο για τους οποίους ήταν σύμφωνα με έναν ερευνητή η «οργή εναντίον των Αμερικανών» .Σε βάρος του Χάρι Μπούρκχαρτ, 24 ετών, ο οποίος καταζητείται επίσης στη Γερμανία ως ύποπτος ότι έκαψε το σπίτι του, απαγγέλθηκαν 37 κατηγορίες για εμπρησμούς οι οποίοι προκάλεσαν στη διάρκεια τριών ημερών ζημιές ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων και τρομοκράτησαν τους κατοίκους του Λος Άντζελες και των γύρω κοινοτήτων.
Ο Μπούρκχαρτ, ο οποίος φρουρείται στενά από τρεις βοηθούς σερίφη και έμοιαζε κατά διαστήματα αποπροσανατολισμένος στη διάρκεια μιας σύντομης εμφάνισής του σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, θα κρατηθεί μέχρι να καταβάλει εγγύηση 2,85 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι εισαγγελείς ζήτησαν την κράτησή του χωρίς εγγύηση επικαλούμενοι τη γερμανική καταγωγή του και υποστήριξαν ότι αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα. Ο Μπούρκχαρτ έχει γεννηθεί στην Τσετσενία.
Ο αστυνομικός ερευνητής εμπρησμών Έντουαρντ Νόρντσκογκ δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους πάνω από 50 εμπρησμούς έγιναν αργά τη νύκτα, όταν οι ένοικοι των πολυκατοικιών κοιμούνταν.
«Η γνώμη μου είναι πως κίνητρο του κατηγορουμένου ήταν η οργή του εναντίον των Αμερικανών και πως βάζοντας τις φωτιές ήθελε να βλάψει και να τρομοκρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της πόλης και της κομητείας του Λος Άντζελες», τόνισε ο Νόρντσκογκ.
Ο Νόρντσκογκ δεν αναφέρει τι πιστεύει πως προκάλεσε την αντιαμερικανική οργή του Μπούρκχαρτ, η μητέρα του οποίου αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να εκδοθεί στη Γερμανία με κατηγορίες για απάτη.
Ο Μπούρκχαρτ φέρεται ότι άρχισε τους εμπρησμούς μια ημέρα αφού η μητέρα του, η Ντοροτέε Μπούρκχαρτ, συνελήφθη στο Λος Άντζελες βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί στη Γερμανία για πολλές κατηγορίες για απάτη -- κατηγορείται ότι είχε καταχραστεί τις εγγυήσεις πολλών ενοικιαστών και δεν είχε πληρώσει ένα λογαριασμό 10.000 δολαρίων για εμφυτεύματα στήθους. Στις ΗΠΑ φέρεται ότι διατηρούσε μια επιχείρηση ερωτικού μασάζ.
Στη Γερμανία, εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ο Μπούρκχαρτ είναι ύποπτος ότι έβαλε τη φωτιά που έκαψε το σπίτι της οικογένειάς του στο Νοϊκίρχεν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: