Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Δίκτυο… περιβάλλοντος - Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αποχέτευση της Τραπεζούντας και του Κ. Αγιάννη, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/464131a32be92db1eb03bd70266fdd38_L.jpg 

Πέμπτη 05 Ιανουαρίου 2012
«Βάζουμε προτεραιότητα σε θέματα που χρονίζουν», δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ένταξη του..
δικτύου αποχέτευσης των δυο διαμερισμάτων στο ΕΣΠΑ.
Στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του μπαίνει το πάγιο αίτημα των δημοτών της Τραπεζούντας και του Κάτω Αγιάννη για την δημιουργία αποχέτευσης στα εν λόγω διαμερίσματα αφού όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ τόσο η αποχέτευση της Τραπεζούντας και του Κάτω Αγιάννη όσο και η κατασκευή του εξωτερικού αγωγού σύνδεσης, μέχρι τη Χράνη. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και όπως τόνισε ο δήμαρχος «η εργολαβία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012».

Σημείωσε επίσης ότι σε όλα τα πρώην δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Κατερίνης υπάρχουν εν εξελίξει εργολαβίες.
«Βάζουμε προτεραιότητα σε θέματα που χρονίζουν» πρόσθεσε ο κ. Χιονίδης ενώ όπως επεσήμανε αυτό είναι ένα έργο που θα δώσει και θέσεις εργασίας. Ανέφερε, τέλος ότι υπάρχουν ακόμη πολλά χρήματα του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί αν και ο δήμος Κατερίνης έχει ήδη απορροφήσει 133 εκατομμύρια ευρώ είτε σε έργα που κατασκευάζει, είτε σε έργα που έχουν δημοπρατηθεί.
Μάλιστα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και του προέδρους των τοπικών συμβουλίων, αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει «ένα μεγάλο συγγνώμη» από τους δημότες γιατί δεν μπόρεσε, όπως είπε, να έχει συστηματική επαφή μαζί τους λόγω φόρτου εργασίας.

«Τρέξαμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και σήμερα έχουμε την έγκριση του έργου και πολύ γρήγορα και τη δημοπράτησή του», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Στέργιος Μπουσνάκης, σημειώνοντας ότι το πολύ σε 16 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το έργο ενώ πρόσθεσε ότι η επιτυχία γεννά και μεγαλύτερη ευθύνη ώστε να δοθούν λύσεις και σε άλλα προβλήματα που υπάρχουν. Ανέφερε επίσης ότι στη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος της ΔΕΥΑΚ, έχουν ληφθεί υπ’ όψιν και προτάσεις των προέδρων των τοπικών συμβουλίων. «Το 2012 θα είναι πετυχημένη χρονιά για τη ΔΕΥΑΚ. Όπως ήταν και πριν θα είναι και πάλι σημείο αναφοράς αλλά προς την καλύτερη κατεύθυνση» συμπλήρωσε ενώ όπως είπε η υπομονή των πολιτών όσον αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ θα φανεί στο προϋπολογισμό.
Τέλος ο κ. Μπουσνάκης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τους κκ. Κεραμιδιώτη και Παπαγιαννούλη αλλά και τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων, την κ. Ελένη Γεωργίου του Κ. Αγιάννη και τον κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη της Τραπεζούντας γιατί όπως είπε «η πίεση που άσκησαν για την υλοποίηση του έργου μας έδωσε την απαιτούμενη ώθηση».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Τραπεζούντας Ελένη Γεωργίου αναφέρθηκε σε ένα έργο απαραίτητο αφού, όπως είπε, με τα βοθρολύματα απειλείτο η υγεία των πολιτών και ζήτησε να ληφθεί υπ’ όψιν και το πρόβλημα του νερού αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κανείς δεν πίνει νερό από τη βρύση.
Ο πρόεδρος του Κ. Αγιάννη Κωνσταντίνος Πετρίδης  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου καθώς, όπως είπε, αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση του δημάρχου. Σημείωσε μάλιστα, ότι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης του περιβάλλοντος αφού λόγω κόστους πολλοί έριχναν τα λύματα στα κανάλια.  Σημείωσε μάλιστα ότι ενώ περίμεναν ότι θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα πενταετίας, εν τέλει θα ξεκινήσει πολύ πιο γρήγορα.
«Πολλοί δήμαρχοι το λέγανε αλλά εσείς το τολμήσατε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λεωνίδας Ζανέτας, μέλος του τοπικού συμβουλίου Τραπεζούντας. 

ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: