Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

BBC: Κίνδυνο χρεοκοπίας επισείει ο Ελληνας πρωθυπουργός - «Η ΤΡΟΙΚΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ»

BBC: Κίνδυνο χρεοκοπίας επισείει ο Ελληνας πρωθυπουργόςΠέμπτη 05 Ιανουαρίου 2012

Στην προειδοποίηση, όπως την αποκαλεί, του κ. Παπαδήμου προς τους κοινωνικούς εταίρους ότι η χώρα μπορεί να καταστεί αναξιόχρεη έως.. τον Μάρτιο εάν τα συνδικάτα δεν αποδεχθούν περαιτέρω μειώσεις μισθών, εστιάζει η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού δικτύου, στη σημερινή του αναφορά για την Ελλάδα.

BBC: Κίνδυνο χρεοκοπίας επισείει ο Ελληνας πρωθυπουργός
Εκτός από την εκτίμηση αναλυτών ότι η προειδοποίηση Παπαδήμου έχει σκοπό να προετοιμάσει τους Έλληνες για επιπλέον μέτρα λιτότητας, το BBC παραθέτει επίσης την άποψη της Mέγκαν Γκριν, εκ των στενών συνεργατών του Νούριελ Ρουμπίνι στο Roubini Global Economics.
«Ελλείψει τείχους προστασίας που θα μονώσει τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες από μια ελληνική χρεοκοπία, είναι εξαιρετικά απίθανο η τρόικα να αρνηθεί στην Ελλάδα τα κεφάλαια της βοήθειας απαλασσόμενη έτσι από τη χώρα».
«Ωστόσο», προσθέτει η Γκριν «ακόμη κι αν η τρόικα εκταμιεύσει την επόμενη δόση, η χώρα κινδυνεύει με άτακτη χρεοκοπία, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για το PSI προ του Μαρτίου».
Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο χρεοκοπίας των Μάρτιο, εάν δεν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο διάσωσης, που αρχίζουν αυτόν τον μήνα, όπως διεμήνυσε ο Ελληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ.Παπαδήμος έκανε αυτήν την δήλωση κατά την συνάντησή του με επικεφαλής συνδικάτων, τονίζοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες και μήνες είναι εξαιρετικά κρίσιμοι για την χώρα, η οποία χρειάζεται να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.ΕΘΝΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: