Διευκρινίσεις Μπεγλίτη για το δάνειο 10 εκ. ευρώ που ζήτησε ο Π. Ψυχάρης για τον ΔΟΛ


http://www.e-typos.com/content/afto(9).jpg 
Πέμπτη 05 Ιανουαρίου 2012
Περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση του δανείου, των 10 εκ. ευρώ, που ζήτησε από την Εθνική Τράπεζα ο Σταύρος Ψυχάρης για λογαριασμό του ΔΟΛ, έδωσε ο ...εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης μετά από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.Όπως ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης, η Τράπεζα αρνήθηκε να χορηγήσει το δάνειο, διότι ο αιτών δεν πληρούσε τα τραπεζικά κριτήρια. Η άρνηση της Τράπεζας δεν είχε καμία σχέση με πολιτικές παρεμβάσεις, είτε του πρωθυπουργού, είτε της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε μετά από την απόρριψη του δανείου από την Εθνική Τράπεζα.
Ανέφερε επίσης, πως ο κ. Παπανδρέου, διαπιστώνοντας ότι οι εφημερίδες του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού συγκροτήματος τηρούσαν αρνητική στάση στην υπόθεση της συγχώνευσης της Εθνικής με την ALPHA BANK, την οποία ο ίδιος θεωρούσε μια θετική πρωτοβουλία, πληροφορήθηκε, από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα, ότι αυτό οφείλεται στην απόρριψη του δανείου.
Ο κ. Παπανδρέου, όπως είπε ο κ. Μπεγλίτης, στήριξε την «αυτόνομη απόφαση» της Εθνικής Τράπεζας, κάτι που δείχνει ότι οι εποχές των σχέσεων ή των επιρροών στο Τραπεζικό σύστημα είχαν περάσει ανεπιστρεπτί.
Αναφορικά με το θέμα της συνάντησης του κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργού, με εκδότες, στο Μέγαρο Μαξίμου και τη σχετική δήλωση του κ. Ψυχάρη, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε πως ο κ. Ψυχάρης εισήλθε από την είσοδο που εισέρχονται όλοι οι επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου, πλην των υπουργών και των επισήμων προσκεκλημένων. Και μάλιστα, τόσο ο κ. Ψυχάρης, όσο και άλλοι εκδότες, συνοδεύονταν από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλία Μόσιαλο.
Στις συναντήσεις του με τους εκδότες, ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη, ζήτησε τη συμβολή τους, μέσω των εφημερίδων και των ΜΜΕ που διαθέτουν, στην αντικειμενική αποτύπωση της κατάστασης και να βοηθήσουν τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση με τον πιο θετικό τρόπο. Και να συμβάλουν στη δημιουργία κλίματος ψύχραιμης αντιμετώπισης των γεγονότων, όπως το έχει ανάγκη η χώρα και ο ελληνικός λαός.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ