Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Όλοι τους ...αδιάβαστοι;

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 Πολιτικό Σχόλιο
Γράφει ο Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣwww.massavetas.gr
Σε καταπληκτική χώρα ζούμε. Όλα τα εκπληκτικά εδώ συμβαίνουν. Πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν για να κρατάμε τις κοιλιές μας από..
τα γέλια. Στην κατάσταση όμως που βιώνουμε, και θα βιώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη, είναι μόνο για κλάματα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δοξάστηκε ως επιτυχημένος υπουργός Δημόσιας Τάξης, όταν η βόμβα που έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού οδήγησε στην σύλληψη μέρους των κουμπουράδων της «17 Νοέμβρη». Και με αυτό το φωτοστέφανο πορεύεται έως σήμερα. Προφανώς αυτή η παρελθούσα δόξα τον οδήγησε να δηλώσει πρώτος, δημοσίως, την απόφαση του να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην περίπτωση δηλαδή εκλογής του στην ηγεσία του κόμματος του, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας. Και θα μας ζητήσει να τον ψηφίσουμε για να μας σώσει από την κρίση. Να κάνει καλύτερη τη ζωή μας που έγινε εφιαλτική από τα χρέη και τα ελλείμματα. Και κόλαση από το «μνημόνιο» που αποδέχθηκαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο εκ των κηπουρών του Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Και το επικύρωσαν με την ψήφο τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνον αυτοί.

Ο άνθρωπος που έχει όλες αυτές τις φιλοδοξίες, μας προέκυψε ξαφνικά αντιμνημονιακός κατά την εμφάνιση του σε ένα από τα τηλεπαράθυρα, που τα έχει πάει σβάρνα, κάνοντας ήδη την προεκλογική του εκστρατεία. Και μας ...κουφαίνει όλους δηλώνοντας ότι ψήφισε το μνημόνιο χωρίς όχι να το έχει μελετήσει, αλλά ούτε καν διαβάσει. Διότι, λέει, είχε πολλή δουλειά στο υπουργείο του.

Και επειδή πρέπει να υποθέσουμε ότι όλοι οι άλλοι υπουργοί και υφυπουργοί είχαν και αυτοί πολλή δουλειά στα υπουργεία τους, μας έστειλαν ...αδιάβαστους στο μνήμα. Με συγχωρείτε στο μνημόνιο.

Από την άλλη αποκαλύπτεται ότι ο εκ των αρχηγών της μαφίας των τοκογλύφων Καραμπέρης ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ. Δημοσιεύονται μάλιστα φωτογραφίες σε χειραψίες με τον πρόεδρο του κόμματος. Και μετά από μια τριήμερη σιωπή, ο κ. Καρατζαφέρης, από το προσωπικό του τηλεοπτικό πρόγραμμα, μας δηλώνει και αυτός ...αδιάβαστος. Δεν ήξερε για τον Καραμπέρη. Και αν, λέει, αποδειχθεί ότι είναι και μέλος του ΛΑΟΣ θα διαγράψει τον Βέλοπουλο.

Μα τόσο ηλίθιους πια μας θεωρούν, τους πολίτες αυτής της χώρας;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: