Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εντολή λειτουργίας Εφορίας στο Αιγίνιο

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 Τοπικά
Διαβιβάστηκε χθες η εντολή προς τον προϊστάμενο της ΑΒ ΔΟΥ Κατερίνης, για την λειτουργία παραρτήματος της Εφορίας και στο Αιγίνιο Πιερίας, όπως σχετικά είχε ανακοινώσει πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης.
Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο φέρει υπογραφή του..
αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και ημερομηνία 19-12-2011 δίνεται εντολή στον προϊστάμενο να εφαρμόσει αμέσως "όσα ορίζονται στα τελευταία εδάφια" του εγγράφου που προηγήθηκε και αφορά τη λειτουργία Εφοριών "κατ' εξαίρεση" σε κάποιες περιοχές.

Σύμφωνα με το σχετικό εδάφιο "παρακαλούνται οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ υποδοχής και εφόσον η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγάλη και το προσωπικό επαρκεί για την κάλυψη εντός της ΔΟΥ να ορίζουν κατά περιστάσεις έναν ή δύο υπαλλήλους, οι οποίοι θα παρέχουν εργασία σε χώρο που θα διατεθεί χωρίς μίσθωμα από τον οικείο Δήμο, για να εξυπηρετούν το κοινό σε διάφορες συναλλαγές, όπως διάθεση παράβολων, παραλαβή κάποιων δηλώσεων που δεν μπορεί μέχρι σήμερα να υποβληθούν μηχανογραφικά, εξυπηρέτηση δικαστηρίων κλπ".

"Εφόσον υπάρξει λύση στο θέμα της στέγασης, είναι θέμα χρόνου να επαναλειτουργήσει η Εφορία στο Αιγίνιο", ανέφερε σχετικώς ο βουλευτής Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εύρεσης κατάλληλου χώρου ο Δήμος Πύδνας - Δίου, αφού όπως είπε, η παραμονή της Εφορίας στην περιοχή, αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δήμου.

Σχολιάζοντας την "καθυστέρηση" στην υλοποίηση της απόφασης, η οποία είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο, ο κ. Αμοιρίδης διευκρίνισε πως έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η συγχώνευση όλων των ΔΟΥ και μετά να προχωρήσει το υπουργείο στις σχετικές διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και παράλληλα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: