Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Σήμερα η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011


ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΝΩ ΧΘΕΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ
Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών, κατέβαλλε χθες ο ΕΛΓΑ αποζημιώσεις συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ περίπου. Σήμερα ..
όμως αναμένεται η μεγαλύτερη κινητικότητα με την καταβολή του υπολοίπου της ενιαίας ενίσχυσης, που θα σημάνει μεγάλη οικονομική ανάσα για τον αγροτικό πληθυσμό.

Οι αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν χθες αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο που προκλήθηκαν μέχρι και το α’ τετράμηνο του 2011 από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Την ίδια ημερομηνία καταβάλλονται και Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις για τα προγράμματα: «Ετήσιο 2006», «Ετήσιο 2007», «Πυρκαγιές 2007», «Πυρκαγιές 2008», «Α΄ τρίμηνο 2008», «Απρίλιος –Δεκέμβριος 2008» και «Φουζικλάδιο 2009».

Δικαιούχοι των παραπάνω αποζημιώσεων είναι 28.421 παραγωγοί από τους περισσότερους νομούς της χώρας. Εκτός από την Πιερία, οι υπόλοιποι νομοί με σημαντικότερα ποσά που κατανεμήθηκαν είναι οι: Αχαΐας, Έβρου, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λαρίσης, Λέσβου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Σερρών, Τρικάλων και Χανίων.

Όσο για σήμερα το πρωί τα χρήματα της Ενιαίας Ενίσχυσης θα βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μετά την ευόδωση των προσπαθειών της ΑΤΕbank να εξασφαλίσει το  ποσό του 1,04 δις ευρώ για την εξόφληση των δικαιωμάτων του 2011. ΠΗΓΗ ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: