Γυροβολιές στην πίστα του ‘αντιμνημονίου’ - ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ «ΛΑΙΚΗΣ» ΝΔ


http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20111223/engine/assets_LARGE_t_1041_43327606_type11484.jpg 

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Πολιτική κάλυψη στην εκδήλωση του «σκληρού πυρήνα» της ΝΔ από τον Αντ. Σαμαρά. Η παρουσία δύο στενών συνεργατών του προέδρου της ΝΔ, του διευθυντή του γραφείου του, Κ. Μπούρα, και του αναπληρωτή διευθυντή του γραφείου Τύπου, Γ. Μουρούτη, στην..
εκδήλωση, με σαφέστατο αντικυβερνητικό περιεχόμενο επιβεβαιώνει τη «διπλή τακτική» της ΝΔ: ρητορική στήριξη της κυβέρνησης με παράλληλη αντιπολίτευση.

Ο πρώην βουλευτής Γ. Μανώλης χορεύει.
Ο πρώην βουλευτής Γ. Μανώλης χορεύει.
Την... πίστα του λαϊκού κέντρου αντι-μνημόνιο επέλεξαν οι εκπρόσωποι της λαϊκής δεξιάς, οι οποίοι είχαν την πλήρη και απόλυτη πολιτική κάλυψη και στήριξη του κ. Αντ. Σαμαρά, προκειμένου να στείλουν -εντός και εκτός Ελλάδας- μηνύματα κατά της τρόικας αλλά και κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Στην πρόσκληση του κ. Γ. Μανώλη (πρώην βουλευτή και γραμματέα του Συνδικαλιστικού της ΝΔ), ο οποίος ήταν ο εμπνευστής και ο διοργανωτής της όλης εκδήλωσης, ανταποκρίθηκαν μέλη του «σκληρού πυρήνα» της ΝΔ αλλά και δύο στενότατοι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος.
Ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κ. Μπούρας και ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου κ. Γ. Μουρούτης. Η παρουσίαση σε μια εκδήλωση που είχε σαφέστατα αντικυβερνητικό περιεχόμενο επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας «διπλής τακτικής» από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος επισήμως (και σε ρητορικό επίπεδο) στηρίζει το εγχείρημα Παπαδήμου και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών μας και την ίδια ώρα αντιπολιτεύεται κάθε απόφαση που λαμβάνει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να αποκομίσει εκλογικά οφέλη.
Το σύνθημα-έμβλημα της εκδήλωσης. Προσκλητήριο της «Λαϊκής Δεξιάς» για την ανατροπή του μνημονίου...
Το σύνθημα-έμβλημα της εκδήλωσης. Προσκλητήριο της «Λαϊκής Δεξιάς» για την ανατροπή του μνημονίου...
Το λαϊκό στέκι στη Δάφνη, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, θύμιζε από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης εκλογικό κέντρο. Οι τοίχοι του είχαν γεμίσει πανό που προέβαλλαν το αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα», ενώ τα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδια για τον Ναπ. Ζέρβα και τον ΕΔΕΣ.
Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμά της η «αντιμνημονιακή κομπανία», το μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Γ. Αναγνωστάκος, διάβασε κείμενο, το οποίο είχε τον χαρακτήρα πολιτικού μανιφέστο. «Για όλους εμάς» -είπε χαρακτηριστικά- «το μνημόνιο σημαίνει εθνική υποταγή, κοινωνική εξαθλίωση, βάρη και χαράτσια σε βάρος του λαού, απώλεια των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, κερδοσκοπικά παιχνίδια του διεθνούς παρασιτικού κεφαλαίου σε βάρος της πατρίδας μας, λουκέτα, ανεργία και απόγνωση. Και το μνημόνιο αυτό, όπως κι αν λέγεται είτε μνημόνιο Ι είτε ΙΙ, είτε όπως αλλιώς, είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να μην το δεχτούμε αλλά και να το πολεμήσουμε».
Δώρο στον Γ. Μανώλη. Μια αντιασφυξιογόνo μάσκα και ένα Maalox για την... αντιμετώπιση των δακρυγόνων
Δώρο στον Γ. Μανώλη. Μια αντιασφυξιογόνo μάσκα και ένα Maalox για την... αντιμετώπιση των δακρυγόνων
Ο κ. Αναγνωστάκος, εκφράζοντας προφανώς και τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά που ήταν παρόντες, σημείωσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου ότι είναι «μια λοξοδρόμηση στην πορεία προς τις εκλογές, ή ένας τακτικός ελιγμός». «Σαν μια λοξοδρόμηση που δεν θα μας κάνει όμως να χάσουμε ή να ξεχάσουμε τον προορισμό. Προορισμός μας είναι η ανατροπή του μνημονίου, η ανάπτυξη της πατρίδας, η ευημερία του λαού μας. Το μέσο για τον προορισμό αυτό είναι οι εκλογές άμεσα και η αυτοδυναμία της ΝΔ», συμπλήρωσε.
Τέλος, έγιναν θετικές προσωπικές αναφορές στον κ. Θ. Λυμπερόπουλο, στον κ. Π. Καμμένο (που πρόσφατα διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ) αλλά και σε εκείνους «που θέλουν να χαρακτηρίζονται νεοφιλελεύθεροι». «Από τη ΝΔ δεν περισσεύει κανείς», τόνισε ο ομιλητής.
Γ. Μανώλης
Με πολιτική κάλυψη του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά η εκδήλωση. Στη φωτογραφία αριστερά: Στο κέντρο ο Γ. Μουρούτης, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ.
Με πολιτική κάλυψη του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά η εκδήλωση. Στη φωτογραφία αριστερά: Στο κέντρο ο Γ. Μουρούτης, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ.
Βολές κατά του πρωθυπουργού
Από την πλευρά του ο κ. Γ. Μανώλης σε δηλώσεις του στο «Εθνος» εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «ο κ. Παπαδήμος έχει μια ιστορία, δεν έχει έρθει από το πουθενά. Μην ξεχνάμε ότι ήταν στενός συνεργάτης και σύμβουλος δύο πρωθυπουργών που απέτυχαν, δηλαδή έχουν καταδικαστεί από τον λαό».
Σε ό,τι αφορά τους λεγόμενους μετριοπαθείς, σημείωσε ότι «ο Κυριάκος, ο Αρης και ο Μιλτιάδης έχουν χαρακτηριστεί φιλελεύθεροι μεν, αλλά σύμφωνα με τις τοποθετήσεις τους, είναι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι». «Ολοι χωράμε...», έσπευσε να διευκρινίσει.
ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο Μ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Στη φωτογραφία δίπλα διακρίνεται (από αριστερά) ο Μ. Δασκαλάκης, γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης της ΝΔ (και πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ επί Κ. Καραμανλή) και ο Κ. Μπούρας, διευθυντής του γραφείο
Στη φωτογραφία δίπλα διακρίνεται (από αριστερά) ο Μ. Δασκαλάκης, γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης της ΝΔ (και πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ επί Κ. Καραμανλή) και ο Κ. Μπούρας, διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ
Οι παρουσίες, τα συνθήματα και το... αίτημα για εκλογές
Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν, εκτός φυσικά από τους δύο στενότατους συνεργάτες του κ. Σαμαρά, κ. Κ. Μπούρα και Γ. Μουρούτη, και του κ. Γ. Μανώλη, οι εξής: ο γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης (και πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ επί των ημερών του κ. Κ. Καραμανλή) Μ. Δασκαλάκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ N. Κιουτσούκης, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ δημόσιου τομέα και γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Η. Ηλιόπουλος, ο πρώην υπουργός Γ. Καλαντζής και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων Βασ. Πολυμερόπουλος.
Γυροβολιές στην πίστα του ‘αντιμνημονίου’
Τα πανό
Τα πανό που ήταν αναρτημένα στους τοίχους του κέντρου, είναι απολύτως ενδεικτικά του πολιτικού κλίματος που επικρατεί σε ένα σημαντικό τμήμα της ΝΔ.
«Εκλογές τώρα για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και ανατροπή του Μνημονίου». «Οχι άλλα μέτρα και χαράτσια σε βάρος του λαού. Ανατροπή του Μνημονίου τώρα». «Στους δρόμους και στις πλατείες δεν είναι οι συντεχνίες, είναι ο λαός».
Λαχειοφόρος αγορά. Τα έσοδα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού»
Λαχειοφόρος αγορά. Τα έσοδα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού»
«Με τη Λαϊκή Δεξιά για την ανατροπή του Μνημονίου, για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη». «Η Ελλάδα που αγωνίζεται, δεν πωλείται, δεν παραχωρείται, δεν υποθηκεύεται».
Οι εκπλήξεις
Από το αντιμνημονιακό γλέντι δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις... Αντιασφυξιογόνα μάσκα έκαναν δώρο στον Γιάννη Μανώλη οι «σύντροφοι» και φίλοι του και ένα μπουκάλι Maalox για τις οδομαχίες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Το κέντρο «Το Αντιμνημόνιο του Καραβάνα» στη Δάφνη, όπου έγινε η εκδήλωση
Το κέντρο «Το Αντιμνημόνιο του Καραβάνα» στη Δάφνη, όπου έγινε η εκδήλωση
Ο ίδιος δήλωσε χαμογελώντας: «Αν ήταν μάσκα να κρύβει το πρόσωπό μου, δεν θα τη δεχόμουν γιατί εμείς τα πρόσωπά μας δεν τα κρύβουμε. Θα μου χρειαστεί γιατί τα δακρυγόνα τα έχω φάει με το τσουβάλι και έχω πάθει ανοσία, αλλά και επειδή θα επιστρέψω στην πολιτική. Είναι πολύ χρήσιμη γιατί το πολιτικό σύστημα βρωμάει. Το Μνημόνιο θα το «γκρεμίσουμε». Πάρα πολύ σύντομα θα πάμε σε εκλογές».
Γ. Σαραντάκος - Μ. Ζιώζιου
Η «Αντιμνημονιακή κομπανία» του κέντρου. Διακρίνονται οι τραγουδιστές Ελενα Μηλιού, Τάσος Κουνέλης και Αζάτ
Η «Αντιμνημονιακή κομπανία» του κέντρου. Διακρίνονται οι τραγουδιστές Ελενα Μηλιού, Τάσος Κουνέλης και Αζάτ
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20111223/engine/assets_LARGE_t_1041_43327606_type11484.jpg