Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Συγκέντρωση απεργών εργατών σε εμφιαλωμένα ποτά στην Κατερίνη

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011



ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ
Απεργιακή συγκέντρωση ..
πραγματοποιήθηκε νωρίς  το πρωί στο χώρο επιχείρησης  στην Κατερίνη, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων σε εμφιαλωμένα ποτά. Σκοπός ήταν να μη λειτουργήσει η συγκεκριμένη επιχείρηση ως απεργοσπαστικός μηχανισμός διανέμοντας προϊόντα της πολυεθνικής εταιρείας της οποίας είναι αντιπρόσωπος στο νομό.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής απεργίας στην Κατερίνη βρέθηκε και μίλησε στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Μυλωνάς και ο οργανωτικός γραμματέας της Βασίλης Αρτεμίου. Οι ομιλητές εξήγησαν τους λόγους και τα αιτήματα της απεργίας καθώς και τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση και στην Θεσσαλονίκη.

Ψηφίσματα των απεργών και των συγκεντρώσεων που πραγματοποίησαν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ

«Η αδιαλλαξία της Coca Cola έφερε τους απεργούς στην Κατερίνη-Συγκέντρωση στην επιχείρηση ΒΑΡΝΑΣ για να μη λειτουργήσει ως απεργοσπαστικός μηχανισμός

Πάνω από 200 εργαζόμενοι στην Coca Cola  και άλλες επιχειρήσεις των Εμφιαλωμένων Ποτών πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση νωρίς  το πρωί στο χώρο της επιχείρησης  «Ι.ΒΑΡΝΑΣ» στην Κατερίνη. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της Coca Cola 3Ε. «Η πολυεθνική Coca Cola εμφανίζει το δόλιο αντεργατικό της πρόσωπο και επιχειρεί να επιβάλλει τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα», αναφέρει το ψήφισμα των απεργών.

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) στα εργοστάσια της Coca Cola 3Ε σε όλη την Ελλάδα. Το κύριο αίτημα των απεργών προς την επιχείρηση «Ι.ΒΑΡΝΑΣ» ήταν να μη λειτουργήσει η συγκεκριμένη επιχείρηση ως απεργοσπαστικός μηχανισμός διανέμοντας προϊόντα της Coca Cola  Τρία Έψιλον κατά τη διάρκεια της χθεσινής απεργίας αλλά και σε άλλες απεργίες στο μέλλον.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Μυλωνάς και ο οργανωτικός γραμματέας της Βασίλης Αρτεμίου. Οι ομιλητές εξήγησαν τους λόγους και τα αιτήματα της απεργίας καθώς και τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση και στην Θεσσαλονίκη. Παρόμοιες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες εταιρίες διανομών στη Βιομηχανική Ζώνη της Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή τους  που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΕΠ αναφέρει ότι: «Εμείς οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των Εμφιαλωμένων Ποτών, γνωστοί για την υποστήριξη της ανεξαρτησίας του εργατικού σ.κ. βρισκόμαστε σε διαρκείς κινητοποιήσεις εξ αιτίας της απαράδεκτης και αδιάλλακτης στάσης της πολυεθνικής Coca Cola 3 E, που απαξιώνει τους εργαζόμενους και αναιρεί τις κατακτήσεις δεκαετιών, για να επαναφέρει το στυγνό καθεστώς εκμετάλλευσης που επικρατούσε στις αρχές, τότε που ο συνδικαλισμός ήταν στο «γύψο».

Η εκβιαστική πολιτική των απολύσεων με τη μέθοδο της «εθελούσιας εξόδου» εντάθηκε με τις εργολαβοποιήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι έκπληκτοι μάθαιναν από τον τύπο ότι η πολυεθνική 3 Ε προχώρησε σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ρωσία και σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Amstel) από κοινού προχωρούν στην ίδρυση εργοστασίου στην πόλη των Σκοπίων.

Το σ.κ. των εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά, οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στους εργατικούς αγώνες από την εποχή της στρατιωτικής χούντας, είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και αντιδρά με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις για να αποτρέψει τα αντεργατικά σχέδια της πολυεθνικής.

Ζητούμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη και των άλλων εργαζόμενων στην αναπόφευκτη σύγκρουση με την πολυεθνική.

 Συναδελφικά, ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ».

Από την τελευταία αυτή έκκληση των απεργών για συμπαράσταση από τους άλλους εργαζόμενους συνάγεται το συμπέρασμα ότι η σύγκρουση με την πολυεθνική εταιρία είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη.

Με ψήφισμά τους οι απεργοί καταγγέλλουν «τις κυβερνήσεις της χώρας διότι άφησαν έκθετη την ελληνική οικονομία στις επιθέσεις των κερδοσκόπων», «τη διεύθυνση της Coca Cola  3 Ε η οποία συστηματικά προσπαθεί να σπείρει κλίμα ανασφάλειας και φοβίας» και ζητούν «την άμεση υπογραφή Διμερών Συμβάσεων» και την «ανάκληση… των τεχνιτών εντάσεων που δημιουργεί με στόχο να περάσουν τα αντεργατικά σχέδιά της».

Εκτός των παραπάνω ψήφισμα εξέδωσαν και συνολικά οι απεργοί εργατοϋπάλληλοι στα εμφιαλωμένα ποτά με το οποίο, όπως φαίνεται παρακάτω, εξουσιοδοτούν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να αποφασίσει για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

«Σήμερα Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011 συγκεντρωθήκαμε εμείς  οι απεργοί στην   Coca Cola  3 Ε και αφού ακούσαμε τη Διοίκησή μας και άλλους ομιλητές

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ

Η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων και στα δικαιώματα του ελληνικού λαού συνεχίζονται υπό τη διαρκή πίεση των διεθνών χρηματοπιστωτικών κέντρων και της «τρόικας». Η πολυεθνική Coca Cola  εμφανίζει το δόλιο αντεργατικό της πρόσωπο και επιχειρεί να επιβάλλει τα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

Τις κυβερνήσεις της χώρας διότι άφησαν έκθετη την ελληνική οικονομία στις επιθέσεις των κερδοσκόπων.

Τη διεύθυνση της Coca Cola 3 Ε η οποία συστηματικά προσπαθεί να σπείρει κλίμα ανασφάλειας  και φοβίας.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι

Θα εντείνουμε τους αγώνες μας για αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση και θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια της εργοδοσίας να μας οδηγήσει σε συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την άμεση υπογραφή Διμερών Συμβάσεων

Την ανάκληση της συνωμοσιολογίας και των τεχνικών εντάσεων που δημιουργεί με στόχο να περάσουν τα αντεργατικά σχέδιά της.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Να πραγματοποιήσουμε νέα 24ωρη απεργία

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ

Το Δ.Σ. να ορίσει την ημέρα της νέας 24ωρης και να επιδώσει το παρόν ψήφισμα» .ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: