Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Επί τάπητος οι αλλαγές του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011
Την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν πολλά στελέχη του κόμματος σε συνεντεύξεις και δηλώσεις. Η υφυπουργός Εθνικής Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου σημειώνει ότι η.. αλλαγή ηγεσίας δεν είναι το μοναδικό θέμα. «Ξαναλέω ευθαρσώς, δεν είναι μόνο η αλλαγή ηγεσίας, είναι πάρα πολλά τα ζητήματα της ανασυγκρότησης. Δηλαδή, ή το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει συθέμελα και θα ανασυγκροτηθεί ή θα τελειώσει και αυτό μαζί με τη μεταπολίτευση» υπογράμμισε.

 

Επί τάπητος οι αλλαγές του ΠΑΣΟΚ

Δηλώσεις κάνουν οι βουλευτές του Κινήματος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2011 19:26
Web-Only
Την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν πολλά στελέχη του κόμματος σε συνεντεύξεις και δηλώσεις. Η υφυπουργός Εθνικής Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου σημειώνει ότι η αλλαγή ηγεσίας δεν είναι το μοναδικό θέμα. «Ξαναλέω ευθαρσώς, δεν είναι μόνο η αλλαγή ηγεσίας, είναι πάρα πολλά τα ζητήματα της ανασυγκρότησης. Δηλαδή, ή το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει συθέμελα και θα ανασυγκροτηθεί ή θα τελειώσει και αυτό μαζί με τη μεταπολίτευση» υπογράμμισε.


Σημείωσε ότι το πραγματικό δίλημμα για το ΠΑΣΟΚ είναι «ή θα τα αλλάξουμε όλα πραγματικά αυτή τη φορά ή θα τελειώσουμε; Δεν αφορά μόνο πρόσωπα, δεν αφορά μόνο δομές, αφορά λειτουργία, αφορά πολιτικές και άξονες πάνω στους οποίους εφαρμόζονται πολιτικές και μέσα στον κομματικό χώρο ριζική αλλαγή. Ή λοιπόν το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση ή δυστυχώς δεν θα είναι πολλές οι μέρες του».

Πρωτοβουλία Παπανδρέου για να ανοίξει διάλογος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι αναμένει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Πρέπει να ανοίξουμε μια κουβέντα στο εσωτερικό μας να δούμε ποια είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, να κάνουμε τους απολογισμούς μας.

Να προσπαθήσουμε να ξανασυνδεθούμε με τμήματα της κοινωνίας που συγκρουστήκαμε, μιλώντας ειλικρινά, λέγοντας τι ήταν αναγκαίο να γίνει αλλά και τι λάθη έγιναν και βεβαίως αναζητώντας και τη νέα αφήγηση για τη συνέχειά μας.

Ο διάλογος θα ανοίξει ούτως ή άλλως και νομίζω ότι το σωστό είναι να ανοίξει με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου, μετά και τη γενναία απόφαση που πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος και που νομίζω αυτό δημιουργεί και μια ανάγκη μιας ηθικής στάσης θα ήθελα να ξεκινήσει ο ίδιος αυτή την κουβέντα και στο εσωτερικό μας».

Ο βουλευτής Κώστας Καρτάλης τόνισε πως έχει λήξει η θητεία όλων των κομματικών οργάνων και του προέδρου του κόμματος και πρόσθεσε:

«Αυτό που προέχει είναι το κόμμα να συζητήσει για τη νέα του ιδεολογική πορεία, να προσαρμοστεί ή, εν πάση περιπτώσει, να τη συνταιριάξει με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούνται και στη συνέχεια να συζητήσει και για τα όργανα.

Πρώτα εγώ βάζω λοιπόν θέματα αρχών και των ιδεολογιών. Και στη συνέχεια θα πρέπει να καλύψει τα όργανα τα οποία έχουν λήξει.

Εγώ δε θυμάμαι άλλη περίοδο που να έχουν αγνοηθεί τόσο συστηματικά τα καταστατικά προβλεπόμενα όργανα στη λήψη των αποφάσεων. Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, είναι εκείνος ο οποίος θα πάρει τις πρωτοβουλίες».

Πρωτοβουλία Παπανδρέου δήλωσε ότι αναμένει και η Σούλα Μερεντίτη.

«Θεωρώ αυτονόητο ότι ο ίδιος ο κ.Παπανδρέου, κάνοντας έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του και στάσης του, θα πρέπει να αποφασίσει και ποια πορεία θα ακολουθήσει και ποια στάση.

Αν θα αποφασίσει ο ίδιος να τρέξει τις εξελίξεις, τις όποιες διεργασίες μέσα στο κόμμα. Πρώτα και κύρια είναι ευθύνη του ιδίου και μετά να μιλάμε οι άλλοι. Πρώτα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος».

Ο πρώην υφυπουργός υγείας Χρήστος Αηδόνης, ανέφερε πως «εκείνο το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον να υπάρχει ταπεινότητα και σοβαρότητα.

Νομίζω ότι τα προβλήματα της χώρας σήμερα είναι τόσο πολύ μεγάλα και θεωρώ ότι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πούμε σήμερα είναι ότι πρέπει να ανοίξει ένας εσωκομματικός πόλεμος σύγκρουσης που αφορά το κομμάτι που έχει σχέση με τα πρόσωπα.

Και επειδή υπάρχουν διάφορες φωνές και δε θέλω να πάρω θέση επ' αυτού, που ανοίγουν το ζήτημα της ηγεσίας αυτή τη στιγμή, δε νομίζω ότι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να συζητήσει το ΠΑΣΟΚ.
Θεωρώ ότι συντεταγμένα και συλλογικά πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία που έχει να κάνει με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης».ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: