Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τα «σταγονίδια»... έφαγαν τον Χατζηγάκη - ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Τα «σταγονίδια»... έφαγαν τον ΧατζηγάκηΤρίτη 15 Νοεμβρίου 2011
Τη διαγραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αποφάσισε ο Αντώνης Σαμαράς, ύστερα από τις πρωϊνές δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων που έκανε λόγο για ..
ύπαρξη ακροδεξιών σταγονιδίων εντός της "γαλάζιας" παράταξης. Σκληρή απάντηση έδωσε ο βουλευτής.

Η δήλωση - βόμβα του Σωτήρη Χατζηγάκη έγινε το πρωί κατά την προσέλευσή του στη Βουλή όπου επρόκειτο να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος:
"Θέλω να εκφράσω την έντονη αντίθεσή μου με ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια που με την ταμπέλα της λαϊκής Δεξιάς, προσπαθούν να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο, ευρωπαϊκό, αστικό κόμμα με πολλές τάσεις. Εχει και λαϊκή δεξιά, έχει και φιλελεύθερη δεξιά και έχει βεβαίως και μεσαίο χώρο".
Η δήλωση του κ. Χατζηγάκη ήρθε να προστεθεί ώς ένα ακόμη επεισόδιο στην -όχι και τόσο υποβόσκουσα πλέον- σύγκρουση τάσεων εντός της ΝΔ, την οποία ενεργοποίησε η συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
[Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ του Γ. Σαραντάκου: "Ισορροπία τρόμου" στη ΝΔ
Ο κ. Χατζηγάκης ενημερώθηκε για την διαγραφή του από τους δημοσιογράφους ενώ σύμφωνα εμ πληροφορίες σε μια πρώτη του αντίδραση που φέρεται να δηλώνει ότι "νιώθει απελευθερωμένος" και ότι "μπορεί πλέον να λέει όσα πραγματικά πιστεύει".
Στην ανακοίνωση της καρατόμησής του από τη ΝΔ αναφέρονται τα εξής:
"Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Τρικάλων, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.
Οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη “ακροδεξιών σταγονιδίων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη.
Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη “τάσεων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τον κ. Σ. Χατζηγάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας".

Ο Σαμαράς έκανε τη ΝΔ, Πολιτική Ανοιξη
Σκληρή δήλωση έκανε ο διαγραφείς βουλευτής από το περιστύλιο της Βουλής. Με αφορμή την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα, ο κ.Χατζηγάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας ότι κατάντησε την ΝΔ σαν την Πολιτική Ανοιξη.
"Η ΝΔ του κ. Σαμαρά από μεγάλο και πολυτασικό κόμμα κατάντησε ένα μικρό απολειφάδι τύπου Πολιτικής Ανοιξης. Δεν ξέρω αν αν είναι δικαίωμά του, λυπάμαι όμως γιατί μια παράταξη που υπηρετώ 37-38 χρόνια κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά", ανέφερε ο κ.Χατζηγάκης.ΕΘΝΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: