Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - Σήμερα το πρωί με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 Τοπικά

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των 71ων επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα με κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας...
από αντιπροσωπείες όλων των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, προσκόπων, ναυτοπροσκόπων, συλλόγων και σωματείων.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο με την μεγάλη μαθητική παρέλαση.
Κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου και την παρέλαση στην πόλη της Κατερίνης, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, κ. Ευθύμιος Σώκος και τη Βουλή ο Βουλευτής Πασοκ Πιερίας, κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου.
Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Ώρα 08.00: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ' όλες τις εκκλησίες.
Ώρα 08.00 - 08.15: Εωθινό - Θούρια και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
Ώρα 11.00: Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Αγαθόνικος με το Ιερατείο της πόλης. Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό ο κ. Ζάλιος Χρήστος, Υποδιευθυντής του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.
Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, από τα κόμματα και από εκπροσώπους Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Ώρα 11.45: Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων.
Ώρα 17.00: Στην πλατεία Δημαρχείου θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: