Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πέφτουν υπογραφές - ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ, ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΑ, ΜΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ 15 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δεν είχε κάτι σοβαρό ο Μπουμσόνγκ, «έβγαλε» την προπόνηση και θα παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το προσύμφωνο για την παραχώρηση των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον πρίγκιπα Σουλτάν μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ συντάχθηκε και θα υπογραφεί σήμερα...
ή αύριο.
Δεν είχε κάτι σοβαρό ο Μπουμσόνγκ, «έβγαλε» την προπόνηση και θα παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης συμφώνησε με τις τροποποιήσεις που έκανε η πλευρά του Σαουδάραβα επενδυτή κι αυτό που ουσιαστικά απομένει για να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι να καταθέσει 15 εκατ. ευρώ στην επόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.
«Το προσύμφωνο είναι έτοιμο και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι αύριο (σήμερα) θα πέσουν οι υπογραφές», έλεγε ο Βλάσης Τσάκας, ο οποίος σε συνεργασία με το δικηγόρο του πρίγκιπα έκανε δύο τροποποιήσεις στο αρχικό προσύμφωνο. Βάσει της πρώτης το ποσό των 15 εκατ. ευρώ που θα βάλει ο Σουλτάν Αλ Σαούντ δεν θα μπορεί να το διαχειριστεί το νυν διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ. Με τη δεύτερη τροποποίηση προβλέπεται ότι ο οικονομικός και νομικός έλεγχος της ΠΑΕ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.
Η εξουσιοδότηση
Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ δεν εξουσιοδότησε ούτε και χθες την Arboris Capital να ψάξει να βρει επενδυτή για την αγορά της ΠΑΕ. «Είπαμε και στην προηγούμενη συνεδρίαση του συμβουλίου να μην ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη επενδυτική εταιρεία για να μην προκύψει κανένα πρόβλημα στις συζητήσεις με τον πρίγκιπα», υποστήριξε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και με συνοπτικές διαδικασίες τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν το θέμα της Arboris να τους απασχολήσει στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί το deal με τον πρίγκιπα, οπότε δεν θα υπάρχει λόγος να συζητηθεί η πρόταση της επενδυτικής εταιρείας από το Αμπού Ντάμπι.
Επιστολές
Οι μέτοχοι της ΠΑΕ έστειλαν επιστολές στο Δ.Σ. για το θέμα της Arboris. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης υποστήριξε ότι δεν είναι αρνητικός στο να αναζητήσει το συμβούλιο και άλλους επενδυτές, ενώ ο Πατέρας στη δική του επιστολή ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της θέσης που θα πάρει ο Τζίγγερ. «Η διοικούσα επιτροπή εξουσιοδοτήθηκε από το συμβούλιο να διερευνήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις πιθανής συνεργασίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Θα επανέλθουμε στο συγκεκριμένο θέμα στο επόμενο συμβούλιο για να παρθεί μία απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Γόντικας.
Οταν τελείωσε η συζήτηση για το θέμα της Arboris το λόγο πήρε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος είπε: «Υπάρχει ένα ηθικό θέμα που αφορά την οικογένειά μου. Ο κ. Πολέμης ζήτησε και πήρε πίσω τα 260.000 ευρώ που είχε βάλει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Χρήματα είχαμε βάλει και εμείς (350.000 ευρώ) σε προηγούμενη ΑΜΚ και τα ζητήσαμε πίσω, αλλά δεν τα πήραμε. Γιατί; Πού "φαγώθηκαν" τα λεφτά μας;», είπε το μέλος του συμβουλίου και στο σημείο αυτό οι τόνοι ανέβηκαν. Ο Γόντικας του απάντησε λέγοντας: «Μη λέτε τέτοια πράγματα. Το πρόβλημα ήταν νομικό και γι' αυτό δεν μπορούσατε να πάρετε πίσω τα λεφτά σας».
**Ο Ζαν Μπουμσόνγκ συμμετείχε κανονικά στο μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής προπόνησης και εκτός απροόπτου θα αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: