Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου με την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011 Τοπικά
Συνάντηση εργασίας και ενημέρωση για την πορεία του αυτοδιοικητικού θεσμού της Περιφερειακής Ενότητας είχαν ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου στο διοικητήριο.
Ο κ. Κουκοδήμος ...
επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ που αφορούν την Πιερία, τις διαδικασίες που τρέχουν για την υλοποίηση τους αλλά και τα προβλήματα του νέου θεσμού, έτσι όπως αυτός προέκυψε από το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης».

Η κ. Μαυρίδου πλαισιωμένη από τους συνεργάτες της κ. Γιώργο Μπιτόπουλο και Δημήτρη Ρουκά έκανε μια εμπεριστατωμένη και λεπτομερή αναφορά σε όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη σε επίπεδο νομού αλλά και σε εκείνα που μπαίνουν στη διαδικασία χρηματοδότησης μέσω ευρωπαϊκών, περιφερειακών προγραμμάτων.

Σημείωσε πως παρά τις όποιες δυσκολίες και δυσλειτουργίες παρατηρήθηκαν σε πρώτο χρόνο με την εφαρμογή του Καλλικράτη και τις σκοπέλους που χρειάστηκε να ξεπεραστούν προκειμένου να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες με το νέο θεσμικό πλαίσιο, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά, καταθέτοντας άμεσα και έγκαιρα όλες τις προτάσεις της.

Η ίδια επεσήμανε την ετοιμότητα αλλά και την σοβαρή προετοιμασία που έγινε στο διάστημα των 7 μηνών για την προώθηση έργων και παρεμβάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στις αναπτυξιακές προτάσεις εκείνες που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία.

Εστίασε στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την αγροτική ανάπτυξη και τη διασύνδεση του πολιτισμού και του τουρισμού στο νέο μοντέλο τουριστικής φιλοσοφίας που θα επιχειρήσει να προωθήσει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Η κ. Μαυρίδου και ο κ. Κουκοδήμος συζήτησαν τα θέματα που αφορούν την προώθηση του τουρισμού, των υποδομών, της αγροτικής ανάπτυξης και της ενίσχυσης των επενδύσεων.

Μετά το πέρας της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρίδου τόνισε: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Κουκοδήμο γύρω από όλα τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Πιερίας και της πρόκλησης του ΕΣΠΑ, γύρω από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην τοπική οικονομία και τις δυνατότητες στήριξης αυτής.

Πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και την προώθηση των θεμάτων που έχουν να κάνουν με το νομό μας, θα καταφέρουμε, υπό τις δύσκολες αυτές οικονομικές συνθήκες, να προβάλλουμε και να διεκδικήσουμε τις καλύτερες δυνατές προτάσεις για την Πιερία. Θεωρώ ότι η αμφίδρομη αυτή επικοινωνία αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα μπορέσουμε να χτίσουμε την αναπτυξιακή προοπτική του νομού μας».

Ο κ. Κουκοδήμος από την πλευρά του, τόνισε: «Αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για μένα αλλά και για την κ. Αντιπεριφερειάρχη, η συνεργασία σε όλους τους τομείς, προκειμένου να καταφέρουμε το μέγιστο δυνατό για την Πιερία και τους πολίτες της.

Τα προβλήματα επτά μήνες μετά την εφαρμογή του νέου διοικητικού μοντέλου σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό παραμένουν, όμως διαπιστώνει κανείς εύκολα πως η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρήκε το ρυθμό και το βηματισμό της πολύ γρήγορα.

Οι προτάσεις που συζητήσαμε για τους τομείς του Τουρισμού, της Αγροτικής Ανάπτυξης και ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος, της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, πιστεύω πως θα αποδώσουν καρπούς»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: