Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Στη 10αδα των βουνών της Ευρώπης - Σημαντική Διάκριση του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, από το Βρετανικό περιοδικό «The Ecologist»


http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/6a53a676f3fed105a87ca28ac057bc8b_L.jpg 

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011
Ο Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό μας, η κατοικία των δώδεκα θεών της αρχαιότητας, είναι η πρώτη φυσική περιοχή, για την οποία.. εφαρμόστηκε πριν από 73 χρόνια ειδικό καθεστώς προστασίας στη χώρα μας με την κήρυξή του το 1938 ως «Εθνικού Δρυμού».
Ο Όλυμπος είναι παγκόσμια γνωστός τόσο για τη σχέση του με την αρχαία ελληνική μυθολογία, όσο και για τα οικολογικά χαρακτηριστικά του και την ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά του. Το 1981 ανακηρύχθηκε από την UNESCO «Απόθεμα της Βιόσφαιρας» εντάσσοντας τον στο δίκτυο ΜΑΒ. Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα έχει συμπεριλάβει τον Όλυμπο στις «Σημαντικές για την Ορνιθοπανίδα Περιοχές της».
Αναγνωρίζοντας τα παραπάνω ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ολύμπου, οι συντάκτες του βρετανικού περιοδικού «The Ecologist», κατέταξαν την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ανάμεσα στα δέκα σημαντικότερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης.
Σχετική καταχώρηση υπάρχει στην ιστοσελίδα του περιοδικού, από όπου προέρχεται και η σχετική φωτογραφία:http://www.theecologist.org/green_green_living/out_and_about/997519/ten_of_the_besteuropean_national_parks.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια: