Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Οχι παιχνίδια με τις προσλήψεις

Οχι παιχνίδια με τις προσλήψεις
Η ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ των αποκαλύψεων του Ελεύθερου Τύπου για το μεγάλο κόλπο με τη δημιουργία βιομηχανίας «πράσινων» προσλήψεων νέου τύπου μέσω αμαρτωλών ΜΚΟ φαίνεται ότι υποχρεώνει την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και να ...
αποκλείσει από τη διαδικασία τις οργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο πολιτικά πρόσωπα. Είναι προφανές ότι αυτό επέβαλαν η νομιμότητα και η ηθική και ότι δεν είναι δυνατό, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα, να γίνει αποδεκτό το βόλεμα «ημετέρων» μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ίδρυσαν μέσα σε μία νύχτα «πράσινοι» βουλευτές και κομματικά στελέχη. Είναι δεδομένο ότι οι μεθοδεύσεις για την ενεργοποίηση ΜΚΟ στην υλοποίηση των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας», που αφορά συνολικά 55.000 θέσεις, είχαν ως στόχο την εξυπηρέτηση κομματικών ρουσφετιών. Είναι, ωστόσο, εξίσου βέβαιο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει εύκολα την παλαιοκομματικού χαρακτήρα τακτική του, να κρατά σε κατάσταση πολιτικής ομηρίας εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, μέσα σε μια σκληρή πραγματικότητα, στην οποία ο εφιάλτης της ανεργίας έχει προσλάβει δραματικές διαστάσεις.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την εμπλοκή ή μη των ΜΚΟ, είναι σίγουρο ότι τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων, όπως για την κοινωφελή εργασία και τα έργα αυτεπιστασίας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτρέπουν στο ΠΑΣΟΚ να παρακάμπτει το ΑΣΕΠ, αλλά και την Τρόικα, και να εξακολουθεί να κινείται στο θέμα των προσλήψεων με όρους παρελθόντος. Δηλαδή, να καλλιεργεί συστηματικά στους ανέργους το εμπόριο της ελπίδας για μια θέση «στον ήλιο» και να τακτοποιεί τα δικά του παιδιά. Ο Ελεύθερος Τύπος θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της υλοποίησης των προγραμμάτων απασχόλησης, όπως και όλες τις διαδικασίες προσλήψεων, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσον θα τηρηθούν οι νόμοι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: