Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Διάγγελμα Καντάφι: Νίκη ή θάνατος - ΜΕΤΡΑΕΙ ΩΡΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

Διάγγελμα Καντάφι: Νίκη ή θάνατος
Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Μουαμάρ Καντάφι απευθυνόμενος στυς Λίβυους με ραδιοφωνικό του μήνυμα. Χαρακτήρισε την αποχώρηση του από το αρχηγείο του στην ...
Τρίπολη ως "κίνηση τακτικής", την οποία αποφάσισε μετά από την "ισοπέδωση της πρωτεύουσας" που προκάλεσαν οι 64 νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές.

Η δήλωση του συνταγματάρχη μεταδόθηκε από το κανάλι Αλ -Ορούμπα σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ράι:
"Οι κάτοικοι της Τρίπολης πρέπει να καθαρίσουν" την λιβυκή πρωτεύουσα από τους αντικαθεστωτικούς. Όλοι οι Λίβυοι πρέπει να είναι παρόντες στην Τρίπολη, νέοι άντρες, μέλη των φυλών και γυναίκες πρέπει να ερευνήσουν την Τρίπολη για να εντοπίσουν τους προδότες", είπε μεταξύ άλλων ο Καντάφι που ενημέρωσε ότι "γύρισε διακριτικά την πόλη, χωρίς να τον αντιληφθούν και δεν αισθάνθηκε πως η πόλη διατρέχει κίνδυνο".
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιστός, φυσικά, στο πνεύμα του Μουαμαάρ Καντάφι, ορκίστηκε με τη σειρά του, να μετατρέψει τη Λιβύη σε ηφαίστειο γεμάτο λάβα, και δήλωσε πως η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί για μήνες ή ακόμη και χρόνια στις επιθέσεις που δέχεται.
Δεν πρόκειται να διαφύγει
Μιλώντας σε αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Αμπντελ Χαφίζ Γόγκα, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου εκτίμησε ότι ο Καντάφι βρίσκεται ακόμα στην Λιβύη και δεν υπάρχει πιθανότητα να διαφύγει.
"Ο Καντάφι είναι στην Λιβύη. Αν δεν βρίσκεται στην Τρίπολη τότε θα έχει μετακινηθεί στην κεντρική ή νότια Λιβύη", επισήμανε ο Γόγκα.
"Θέλουμε να συλλάβουμε τον Καντάφι και να τον δικάσουμε στη Λιβύη πριν προσαχθεί στο ΔΠΔ.
Σε ερώτηση αν οι αντικαθεστωτικοί αφήσουν στον Καντάφι δρόμο διαφυγής, ο Γόγκα απάντησε:
"Αυτό είναι αδύνατον. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διαφύγει. Ο Καντάφι δεν έχει επιλογές".
Στο μεταξύ, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών, κλήθηκε να εκπροσωπήσει τη Λιβύη στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ Χάμαντ Μπεν Γιάσεμ αλ Τάνι.
Στη σύνοδο θα συζητηθούν ανάμεσα σε άλλα θέματα οι εξελίξεις και η κατάσταση στη Λιβύη και την Συρία, πρόσθεσε ο ίδιος
Λουτρό αίματος
Περισσότεροι από 400 νεκροί και τουλάχιστον 2.000 τραυματίες , δήλωσαν χθες Λίβυοι επαναστάτες πως είναι ο τραγικός απολογισμός των προσχεδιασμένων ελέγχων των τελευταίων τριών ημερών που πραγματοποίησαν δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, στην Τρίπολη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια. ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: