Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αναψαν φωτιές!

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
Στην Δ' Εθνική έστειλε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Η απόφαση, την οποία η ομάδα του Βόλου ανακοίνωσε ότι θα προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκάλεσε... έντονες αντιδράσεις σε Βόλο και Καβάλα, ενώ ο ΟΠΑΠ ανακοίνωνε το πάγωμα των χορηγιών στις ποδοσφαιρικές Αρχές.
H ΕΕΑ αποφάσισε να μη δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στις δύο ομάδες, κρίνοντας ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τους μετά την εμπλοκή των Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέου στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες. Η Επιτροπή έκρινε πως οι δύο άνδρες εξακολουθούν να έχουν στα χέρια τους τις τύχες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου και να τις διοικούν μέσω «παρένθετων προσώπων».
Το μόνο όπλο που έχουν στην διάθεσή τους Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα είναι να προσβάλουν την απόφαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να ζητήσουν τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μην ισχύσει μέχρι να εκδικαστεί το αίτημά τους.
«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στη βία και τη διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι αποφάσεις της
ΕΕΑ και του ΟΠΑΠ κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, δείχνουν αποφασιστικότητα και όσοι τις υποεκτιμούν κάνουν λάθος.
Κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας θα το χρησιμοποιήσουμε για να μπει τέλος σε όλα αυτά τα φαινόμενα», δήλωσε χθες ο υπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Παύλος Γερουλάνος. Παράλληλα, από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε μεταξύ των άλλων πως «πρέπει να απαλλαγούμε από τους παραγοντίσκους και του ποδοσφαίρου».
Χθες η διοίκηση του ΟΠΑΠ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων με τη Superleague και την Ενωση Β' και Γ' Εθνικής μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Παράλληλα προχώρησε σε περικοπές της χορηγίας προς την ΕΠΟ για το Κύπελλο, ενώ έκοψε κάθε είδους χορηγία προς Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα.
Μετά την απόφαση της ΕΕΑ αναμένεται αυτή της Superleague για αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, που έχει οριστεί για το προσεχές Σαββατοκύριακο. Πλέον, το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο ποιες ομάδες θα πάρουν τις θέσεις των δύο που αποβλήθηκαν. Βάσει των Κανονισμών, αυτές πρέπει να προέρχονται από τη Β' Εθνική και σύμφωνα με τη βαθμολογία των μπαράζ, να είναι ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας.
Από την άλλη, πάντως, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός επιζητούν την παραμονή τους στην κατηγορία, ευελπιστώντας να δικαιωθούν από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο στο οποίο έχουν προσφύγει (το αίτημά τους συζητείται αύριο).
Παράλληλα οι δύο ΠΑΕ κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο ζητώντας να μην αρχίσει το νέο πρωτάθλημα, τα οποία θα εκδικαστούν την Παρασκευή.
n Το ΔΣ της ΕΠΟ προχώρησε χθες στην αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα.
n Εκτός των πινάκων της Superleague έμειναν οι διεθνείς διαιτητές Καλόπουλος και Παμπορίδης καθώς και οι Μάνταλος και Τσινιάρης. ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: