Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Διακίνησε πιθανά μολυσμένους σπόρους με E.coli - Προειδοποίηση από τον ΕΦΕΤ, για την «Παραδοσιακή Ολύμπου» της Ι.Μ. Αγ. Διονυσίου

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/ffb0c9cc6a0ddcf04d29cb8f4142a735_L.jpg

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011
Σπόρους τριγωνέλλας πιθανόν μολυσμένους με το παθογόνο βακτήριο E.coli Ο104, οι οποίοι έχουν διακινηθεί στην ελληνικά αγορά, εντόπισε ο Ε.Φ.Ε.Τ. μέσω του..
Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές.
Πρόκειται για σπόρους προέλευσης Αιγύπτου, με την εμπορική επωνυμία «Bockshornklee- Saat», που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή φύτρων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του φορέα, διακινήθηκαν στην ελληνική επιχείρηση «Παραδοσιακή Ολύμπου ΑΒΕΕ» (Τσαλδάρη 8, Κατερίνη), μέσω της γερμανικής εταιρείας «Davert GmbH».
Το προϊόν διατίθεται σε συσκευασίες των 125gr, με δύο ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας: 19.01.2012 και 24.05.2012. Τα προϊόντα είχαν διακινηθεί στην Ελλάδα στις 13.08.2010 και στην 01.12.2010 αντίστοιχα. Η συνολική ποσότητα διακίνησης ήταν 24 τεμάχια.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Δ/νση Κεντρικής Μακεδονίας, διενήργησε άμεσα 02.07.2011) σχετικούς ελέγχους στην επιχείρηση «Παραδοσιακή Ολύμπου ΑΒΕΕ», όπου διαπιστώθηκε ότι το σύνολο του προϊόντος, ήτοι και τα 24 τεμάχια, έχει ήδη διατεθεί λιανικώς στους καταναλωτές.
Το συγκεκριμένο βακτήριο έχει κατηγορηθεί για τα πρόσφατα κρούσματα με την επιδημία αιμολυτικού - ουραιμικού συνδρόμου (HUS) / STEC διάρροια Enterohaemorrhagic Escherichia Coli -EHEC) στη Γερμανία.
Σημειώνεται ότι σε συνέχεια επικοινωνίας του Ε.Φ.Ε.Τ. με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), επιβεβαιώνεται ότι δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα αιμολυτικού - ουραιμικού συνδρόμου (HUS) / STEC διάρροια στην εν λόγω περιοχή όπου διακινήθηκε το προϊόν.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν για προληπτικούς λόγους να μην το καταναλώσουν.

Ποια είναι η «Παραδοσιακή Ολύμπου»

Αρχική δραστηριότητα της εταιρίας υπήρξε η παραγωγή παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων.Το εργαστήριο τυροκομικών εδρεύει στο Λιτόχωρο Πιερίας και έχει δυναμικότητα 2000 κιλών ημερησίως. Η ανάγκη για καλύτερη διάθεση των προϊόντων μας σε ελκυστικές τιμές, μας οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου σημείου λιανικής πώλησης στην Κατερίνη. Το κατάστημα λιανικής στη Κατερίνη παρέχει εκτός από τα τυροκομικά προϊόντα της εταιρίας, ένα μεγάλο αριθμό βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων.
Η συνεργασία μας με μεγάλους οίκους βιολογικών προϊόντων του εξωτερικού (όπως η DAVERT , DANREE) μας έδωσε την δυνατότητα να μεγαλώσουμε τον κατάλογο των βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα με τη χονδρική πώληση των τυροκομικών κατέστη δυνατή η τροφοδότηση βιολογικών προϊόντων και σε άλλα σημεία στην Ελλάδα όπως σε Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Βέροια και Θεσ/νίκη.
Η ανάγκη της αγοράς για πιστοποιημένο βιολογικό κρέας μας ώθησε το 2006 να ολοκληρώσουμε μια μονάδα συσκευασίας βιολογικού κρέατος. Η μονάδα εδρεύει και αυτή στο Λιτόχωρο έχει δυναμικότητα επεξεργασίας 1000 κιλών κρέατος ανά ημέρα και ελέγχεται από τον πιστοποιητικό οργανισμό της ΔΙΩ (http://dionet.gr ). Το ίδιο έτος η εταιρία έλαβε και υπό την εποπτεία της μια βιολογική μονάδα εκτατικής εκτροφής χοιρινών που πιστοποιείται από τον οργανισμό ΒΙΟ Ελλας (www.bio-hellas.gr ).Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα μας δίνει το κίνητρο για αύξηση της παραγωγής και επέκτασης του εύρους των προϊόντων μας.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Βασικές δραστηριότητες της εταιρίας είναι η παραγωγή και η εμπορία. Η παραγωγή περιλαμβάνει ελληνικά τυροκομικά προϊόντα καθώς και προϊόντα βιολογικού κρέατος. Η εμπορία προσανατολίζεται τόσο στα βιολογικά όσο και σε εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα. Οι υποδομές της εταιρίας παρέχουν την δυνατότητα τόσο για λιανική όσο και χονδρική πώληση.
ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ: Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η διάθεση προϊόντων σε όλο ένα και πιο ανταγωνιστικές τιμές. Εργαζόμαστε σκληρά για την καθετοποίηση της παραγωγής με απώτερο σκοπό τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας αλλά και τη μείωση του κόστους των προϊόντων μας. Κάνουμε συστηματική έρευνα στην αγορά και ανακαλύπτουμε νέα προϊόντα που να ικανοποιούν κάθε φορά τις απαιτήσεις του καταναλωτικού μας κοινού. Γίνονται εντατικές προσπάθειες για την δημιουργία ενός ακόμη σημείου πώλησης στην Αθήνα.
από ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: