Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

bullet Χρυσή αποκάλυψη στην Κεράλα


Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011
Θησαυρό αμύθητης αξίας αποκάλυψαν οι αρχές του ινδικού κρατιδίου της Κεράλα μετά από καταγραφή αντικειμένων στο ..
εσωτερικό ναού της περιοχής.
Η αρχή έγινε όταν οι αρχές του κρατιδίου αποφάσισαν να αποτιμήσουν την περιουσία του ινδουιστικού ναού Sree Padmanabhaswamy, του οποίου οι κρύπτες δεν είχαν ανοιχθεί για 130 χρόνια. Ο ναός είχε κτιστεί τον 16ο αι. από τους βασιλιάδες του κρατιδίου Travancore, προς τιμήν του θεούPadmanabhaswamy, ενσάρκωσης του Βισνού. Το 1947 το Travancore ενώθηκε με το κρατίδιο Cochin για να αποτελέσει στη συνέχεια τη σημερινή Κεράλα. Ωστόσο, οι απόγονοι της δυναστεία του Travancore συνέχισαν να ελέγχουν τον πλούτο του ναού μέσω οικογενειακού ιδρύματος μετά την ανεξαρτησία της Ινδίας, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς τι έκρυβαν οι μυστικοί χώροι του.
Πρόσφατα, μετά από μετά από την έκκληση στις Αρχές τοπικού δικηγόρου που κατηγόρησε τους υπευθύνους για το χώρο ότι δεν είχαν μεριμνήσει επαρκώς για την προστασία του, ο ναός πέρασε στο κράτος. Έτσι, μια επταετής ομάδα δημόσιων λειτουργών διορισμένοι από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας μπήκε στα έγκατά του. Αυτό που συνάντησαν εκεί μπορεί να συγκριθεί μόνο τον θησαυρό του Τουτανκχαμών... Χιλιάδες αντικείμενα από χρυσό, ασήμι και πολύτιμους λίθους βρίσκονταν στοιβαγμένα στις κρύπτες. Μεταξύ τους είναι αγαλματίδια θεοτήτων από καθαρό χρυσάφι, χρυσές αλυσίδες και κοσμήματα, αντικείμενα διακοσμημένα με διαμάντια. Τα αρχαιότερα αντικείμενα χρονολογούνται στον 18ο αι. αν και δεν αποκλείεται να βρεθούν και ακόμη παλαιότερά τους. Άλλωστε, μόλις δύο από τις τέσσερις κρύπτες έχουν ανοίξει και οι αρχές συνεχίζουν να μετρούν τον άγνωστο αλλά αμύθητο πλούτο του ναού.
Αν και η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη, ήδη έχουν αρχίσει οι διαμάχες μεταξύ του κράτους και του τελευταίου απογόνου της δυναστείας του Travancore. O Mαχαραγιάς Uthradan Thirunaal Marthanda Varma, που απλώς διατηρεί τον τίτλο χωρίς να έχει κανένα πολιτικό αξίωμα, διατείνεται ότι συνεχίζει να διατηρεί τον έλεγχο του πλούτου του ναού σύμφωνα με νόμο χρονολογούμενα μετά την ανεξαρτησία που επέτρεπε στους μαχαραγιάδες να διατηρούν τον έλεγχο θρησκευτικών εγκαθιδρυμάτων. Στην απάντηση της πολιτείας μάλιστα ότι ο νόμος δεν ισχύει για τον ίδιο καθώς το αξίωμά του δεν υφίσταται, απαντά ότι τα μέλη της δυναστείας συνεχίζουν να θεωρούνται»υπηρέτες του ναού» κάτι που συνεπάγεται έλεγχο του θησαυρού του.
Να σημειωθεί τέλος ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν συνταχθεί με το κράτος σε μια υπόθεση που μυρίζει χρυσό και μπαρούτι.(http://www.arxaiologia.gr)
Πηγή: BBC, 01/07/2011

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: