Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας φορεών τουρισμού για την εκποίηση δημοτικών εκτάσεων στην Παραλία ΕΝΩ ΚΑΙ ΤΟ Τ.Σ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011
Επιστολή διαμαρτυρίας ενάντια στην εκποίηση 45 στρεμμάτων στην Παραλία από το δήμο Κατερίνης συνέταξαν φορείς του τουρισμού της περιοχής. Η επιστολή ..
κοινοποιήθηκε προς τα δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης, το τοπικό συμβούλιο Παραλίας και πρωτίστως στο δήμαρχο, με την παράκληση να συζητηθούν τα θέματα που θίγει η επιστολή με τη μορφή κατεπείγοντος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πέμπτης, η οποία είχε ως θέμα και αποφάσισε τελικώς την παραπάνω εκποίηση.

Οι δύο πρόεδροι, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων, Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης και της Ένωσης Ξενοδόχων, Νίκος Συνδικιώτης ήταν παρόντες στην συνεδρίαση, όπου εκτός από την επιστολή προέταξαν και το γεγονός ότι το τοπικό συμβούλιο Παραλίας, απεφάνθη κατά της εκποίησης. Αν και η παραπάνω απόφαση έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, τα μέλη του τοπικού συμβουλίου τόνισαν ότι, αν και τάσσονται υπέρ των έργων ανάπτυξης και ανάπλασης που θα χρηματοδοτηθούν με μέρος των εισπραχθέντων, καταψηφίζουν.

Οι λόγοι τους ήταν ότι το θέμα εισήχθη εσπευσμένα χωρίς να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να συζητήθει με τους κατοίκους, ακόμα και να γίνει δημόσια διαβούλευση στην Τοπική Κοινότητας Παραλίας. Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της επιστολής διαμαρτυρίας των φορέων:
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
«Εμείς οι φορείς του τουρισμού και οι επαγγελματίες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στην Παραλία Κατερίνης, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την εκποίηση έκτασης 45 στρεμμάτων με δημοπράτηση και παραχώρηση σε ιδιώτη.

Χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι της περιοχής για ποιο λόγο γίνεται αυτό, χωρίς να έχει γίνει μελέτη βιωσιμότητας, χωρίς να έχει γίνει μελέτη για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις τι επιπτώσεις θα έχουν, χωρίς περιβαλλοντική μελέτη. Και ακόμα, τα χρήματα από την δημοπράτηση που θα χρησιμοποιηθούνε;

Ακόμα σας είχαμε αποστείλει πρόσφατα έγγραφο με ημερομηνία 03/06/2011 (αρίθμ. Πρωτ. Δήμου Κατερίνης 46638/15-06-2011) στο οποίο έλεγε ότι σε αυτήν την περιοχή που εσείς θέλετε να εκποιήσετε, να γίνει χώρος πάρκινγκ για λεωγορεία και Ι.Χ. που η Παραλία στερείται και να ανασάνει όλη η περιοχή που είναι επιβαρυμένη από την κίνηση των παραπάνω οχημάτων και της ηχορύπανσης αυτών. Ζητάμε να γίνουν δράσεις από τον Δήμο που θα προσφέρουν στο υπάρχον δυναμικό και δεν θα αφαιρέσουν.

Κύριοι θέλουμε να δείτε το θέμα με μεγάλη σοβαρότητα, πριν πάρετε την απόφαση η οποία θα είναι ολέθρια για τον τόπο και για τους κατοίκους της περιοχής. Συνημμένο σας αποστέλλουμε το πρόσφατο έγγραφο τις 3/6/2011 των κατοίκων της περιοχής προς το Δήμο.
Με τιμή,
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων & ΔιαμερισμάτωνΓια το Δ.Σ. ο Πρόεδρος Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης
Ένωση Ξενοδόχων ΠαραλίαςΓια το Δ.Σ. ο Πρόεδρος Νίκος Συνδικιώτης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: